22 okt 2017

Zondag 22 oktober


101 CM  SNOEK 




Met het verslag over gisteren erbij, valt er genoeg te bloggen. Wat een weekend!

Groeten van Peter

7 opmerkingen:

Robert Remijnse zei

Peter, man wat een avonturen, je raakt niet uitgeschreven euhh geblogd ;-)
Wat een Pike wat een big Kahuna. Schitterend wat een vis, zoiets is echt bijzonder voor in de polder. Een dame die aan de absolute top van de voedselketen staat. Prachtige foto's ook van Frank. Complimenten heren Linzell senior en junior !!

Groet, Robert

Peter Linzell zei

Zo'n vis en moment delen met je zoon is iets heel speciaals Robert. Thnx!

Groeten van Peter

Robert Remijnse zei

Ontzettend cool dat je hem ving aan de lange Grafiet tien grammer. Misschien niet de meest gevoelige hengel voor het vissen met de spinner. Maar wat is het toch een geweldig ontwerp, je kan mijns inziens geen spinhengel vinden waarmee je mooier kan drillen dan dit juweel.
Ken het stokje zelf ook door en door en ik kan wel stellen dat ik de mooiste visavonturen van mijn leven met dit hengeltje heb beleeft op de forel aan het Veerse meer in Zeeland (das war einmal). De urenlange stilte, de koude, duizenden overvliegende ganzen. Worp na worp en dan opeens BENG. En dan rillend in de auto nat van een lekkend neoprene waadpak haha. Maar wel met rode koontjes van genot.

Groet, Robert

Peter Linzell zei

Hoi Robert,

Die lange tiengrammer van grafiet is absoluut een droom van een spinhengel. Wel een spinhengel waar je mee moet leren vissen. Zeker als je de korte stokkies van rond de 170 cm van vroeger gewend bent. Ondertussen kan ik er net zoals jij mee lezen en schrijven. Mooi verhaal weer - thnx!

Groeten van Peter

lolle van Houten zei

Hoi peter,

Wat een prachtige snoek op de lange 10 grammer, dat zal een mooie dril hebben gegeven gezien de foto.
Ik heb de hengel nog maar kort in mijn bezit en ben er ook zeer over te spreken na één keer gebruiken.
Ik gebruik ook een Luxor molen op deze hengel, maar ondanks dat ik de slip wat heb kunnen verbeteren ben ik niet weg van deze combinatie.

De inhaalsnelheid van deze molen is geweldig, maar de slip laat toch nog wat te wensen over. Dus ga ik de volgende keer maar eens een Sigma 2200-035 erop proberen, deze serie heeft een super slip en dan zal de hengel nog beter tot z'n recht komen!

Ik ben blij voor je dat je weer de energie en plezier hebt gevonden om het kunstaas vissen weer zo snel op te pakken en ook samen met je zoon er weer op uit te trekken, dat zijn altijd leuke momenten en zo te lezen gaat dat jullie weer goed af!

Groet, Lolle

Peter Linzell zei

Hoi Lolle,

We zijn sinds gisteren in Barcelona, ik kon daarom niet meteen reageren.

Dankjewel! De lange tiengrammer, de hengel die ik in het verleden (niet dit exemplaar) weleens vervloekt heb is gewoon een geweldig stuk hengelsport-gereedschap. En een grote vis drillen op deze spinhengel is werkelijk waar fantastisch.

Eigenlijk zijn Fair Play tien en twaalfgrammers onlosmakelijk verbonden met een Luxor 1 of Crack 100 spinmolen. En het probleem met de slipwerking is meestal op te lossen met een simpel stukje vilt, al dan niet in combinatie met een andere spoel. Ook een druppel olie op de veer in de slipmoer maakt soms al een groot verschil. Maar een Sigma 035 misstaat natuurlijk ook niet onder deze hengel hoor! En het gaat er uiteindelijk om waar jezelf het prettigst mee vist.

Groeten van Peter

Robert Hilbrands zei

Top vangst, Peter! En helemaal op de lange tiengrammer. Die ik nu niet meer in mijn bezit heb, want verkocht aan een goede vismaat... ;-)

Ik "behelp" mij ondertussen met mijn meer dan complete verzameling Cobold spinhengeltjes!

Robert