6 okt. 2017

WIND OP DE KANT IS ...


Donderdag 5 oktober. Van SddP lezer Jan heb ik onlangs een aluminium spoel gekregen passend op de ABU CARDINAL 4,4X,44 en 44X. Even voor de  duidelijkheid, Jan had er maar twee en een daarvan is verhuist naar Volendam. Dit is dus geen verkapte manier van reclame maken.


Aan het einde van deze middag ging de wind liggen en besloot ik een paar uurtjes te vissen tot het donker. Ik had Jan beloofd hem op de hoogte te houden van mijn bevindingen en de nieuwe spoel had tot vandaag de waterkant nog niet gezien.


Ziet er gelikt uit, en ik vind deze spoel mooier dan de zwart gemoffelde aluminium spoel waar ik al jaren tot grote tevredenheid mee vis. Sowieso ben ik ervan overtuigd dat een metalen spoel een positieve invloed heeft op de werking van de slip. De aluminium spoelen voelen minder wiebelig aan dan de originele kunststof variant en onder grote druk vervormen ze ook niet. Een stukje aardappel onder het pennetje gepresenteerd en wachten maar. Ik maak nog een grapje op Facebook; 'wind op de kant is...'.


Dat ik een klein uurtje later echt karper op de kant heb ging ik stiekem van uit. Maar deze schubkarper van 82 cm overtrof mijn verwachtingen.

Groeten van Peter

3 opmerkingen:

Klaasjan zei

Het is een prachtige vis die op de kant kwam.

Robert Remijnse zei

Machtige vis Peter. "Well done chap"
Groet, Robert

Peter Linzell zei

Klaasjan en Robert bedankt! ☺

Groeten van Peter