22 okt. 2017

Zaterdag 21 oktober

Sneak preview van een topdag!12 opmerkingen:

Robert Remijnse zei

Wat leuk Peter een verslag van een bezoek aan Jan Bassez !! Daarom was Jan steeds niet te bereiken haha (had zijn gsm in de auto laten liggen). Ben je nog met snoepgoed naar huis gegaan ??

Robert Remijnse zei

Vraagje was dat toevallig de "Lauw" cobold zeelthengel die jullie daar kromtrekken ?? Hij buigt in ieder geval als een prins :)

Groet, Robert

Peter Linzell zei

Hoi Robert,

Dat was zeker leuk ☺
Jan heeft de bus van mijn vijfgrammer van grafiet strakker gesteld. Bij mijn volgende bezoek aan Jan gaat er hoogstwaarschijnlijk wel een hengel mee terug naar Volendam.

En die volmaakte buiging is inderdaad de Lauw cobold! Absoluut een fantastische ultra lichte penhengel.

Groeten van Peter

Robert Remijnse zei

Wat een prachtige hengel is het toch. Ik heb hem ook in mijn handen gehad en ik vind het een briljant ontwerp van Jan. Ik heb echter geen gebruiksmogelijkheden voor deze hengel, die ik met mijn eigen hengels niet kan afdekken. Dus zal het hem niet worden haha. Welk snoepje staat nog op je verlanglijstje in de "candystore" van Jan ?? Anders combineer je het eens met een bezoekje aan zeeland (uurtje verder rijden) dan gids ik je een dag door de Walcherse polders.

Groet, Robert

Peter Linzell zei

Robert, wij moeten sowieso na zoveel jaren contact met elkaar een keer samen op stap met onze hengels. Dus dat komt vast goed! Ik twijfel nog tussen de Lauw en de Winston Light 330 cm. Die laatste is door Jan Bassez afgebouwd een pareltje.

Groeten van Peter

Robert Remijnse zei

Die Winston light heb ik zelf ook in mijn handen gehad. Jan heeft een exemplaar voor zichzelf afgebouwd op basis van een bruine glasblank. Dus hij kent de hengel door en door. Persoonlijk vind de hengel iets meer fut hebben dan de Lauw een hengel met een totaal ander karakter. Voor het Zeeltvissen wist ik het wel dan werd het de Lauw (hengel voelt ook aan als een stepped up brasemhengel), maar voor licht Karperen zou de Winston light mijn voorkeur hebben. Wat ik erg kon waarderen aan deze hengel was de voor een glashengel ongelooflijke dunne buitendiameter. De hengel voelt vrij snel hangt beslist niet door en wat ik geweldig vind als vliegvisser is dat de top prachtig gedempt is als je een beweging maakt alsof je aanslaat. Deze eigenshap heeft de Lauw trouwens ook, met wat meer massa in de top. Beide hengels zijn juwelen en het summum wat op het moment mogelijk is met glas als grondstof. Glass is not dead ;-) Ik heb zelf trouwens een Swingtiphengel voor de Karper in de maak bij Jan. De blog van Robert inspireerde me al een tijd voor deze visserij. Enne die afspraak staat !!

Groet,

Robert

Peter Linzell zei

Die nieuwe Winston Light is een prachtig stukje karper gereedschap. Die bruine (van Jan zelf) heb ik gisteren ook hoepelrond getrokken. Gaaf Robert, een swingtiphengel voor de karper. Ik heb er zelf ook over gedacht, zeker toen ik last bleef houden van/aan m'n evenwichtsorgaan. Nu ik mij weer goed voel hou ik het bij penvissen en de spinhengels.

Groeten van Peter

Robert Remijnse zei

Fijn om te horen Peter dat het beter gaat !! :-) Ja als je opeens je passie niet meer kan uitvoeren stort je wereld even in (kan er over meepraten) De reden dat ik ook ga swingtip vissen is A. het lijkt me gewoon een hele leuke manier van beetregistratie. B. Door de toegenomen regen de afgelopen jaren wordt er steeds meer getrokken aan de gemalen bij ons in de polder waardoor het soms gewoonweg bijna onmogelijk wordt lekker ontspannen met een fijn afgesteld licht pennetje te vissen. c. soms is het gewoon lekker om even op je luie gat te zitten ;-) Afgelopen zomer was een heel slecht seizoen hier in Zeeland eens kijken of we met de Swingtiphengel wel potten kunnen breken. Afgelopen zomer liet Jan mij deze winston light zien, wow wat een hengel. Ook liet hij me enkele vliegenhengels zien uit dit moderne glas. Waanzinnig mooi spul.

In de vliegvisserij is al enige jaren sprake van een revival van glas, waardoor dit materiaal ook weer eens onder de loep is genomen (waar nodig) en ook andere takken van hengelsport varen hier wel bij. Blanks worden dunner en het wordt mogelijk langere hengels uit glas te fabriceren, met behoud van visbare eigenschappen.

Ik heb zelf een "oude Winston special light" in bezit en dat is echt nog ouderwets Bami glas. Glas wat zwiebert en doorhangt als noodles of spaghetti, opzich niet erg maar als je dat vergelijkt met die moderne Winston zeg ik wow. Wat betreft de progressieve vechtbocht en krachtdistributie is er mijns inziens geen verschil. De criticaster zou kunnen stellen dat deze hengels minder massa hebben. Maar het tijdperk van de surfplankmasten van penhengels is voorbij. Goed bezig die Jan B !!

Groet, Robert

Anoniem zei

Hoi Peter, hoe stel je de bussen strakker af, wat doet jan dan ?

Groet
Otto

Peter Linzell zei

Hoi Robert,

Herkenbaar hoor, ik zit soms wel erg lekker op m'n gat achter de penhengel. En laat het actief struinen dan voor wat het is. In stilte opgaan in de omgeving is ook genieten.

Groeten van Peter

Peter Linzell zei

Hoi Otto,

Dat is het geheim van de smid... Hoe dan ook, de bus sluit nu weer perfect.

Groeten uit Barcelona!

Robert Remijnse zei

In Engeland noemen ze een goed hengelbouwer ook een Rodsmith. Dus die hebben de nodige geheimen. Groet, Robert