27 okt. 2017

Wat een weekend!
Zaterdag 21 oktober. Man, man, man, wat heb ik het druk gehad de afgelopen maanden. En ook dit jaar is de zomervakantie er opnieuw bij ingeschoten. Maar nu ben ik twee weken vrij. Herfstvakantie ofzo...  Een midweek Barcelona is daar ook onderdeel van, maar er blijft meer dan genoeg tijd over om zo nu en dan een nylon lijntje nat te maken. En de afgelopen week was meer dan fantastisch wat dat aangaat. Het weekend voor de Barcelona trip is ondertussen aangebroken en is volledig vol gepland,

Met name de zaterdag. Paardrijden in de ochtend met Marleen, daarna naar Jan Bassez in België om vervolgens via Peter in Vlissingen terug naar Volendam te rijden.
Laten we beginnen in België, daar verhelpt Jan de speling in de bus van mijn vijfgrammer van grafiet. Helemaal top natuurlijk, en het oplossen van dit euvel valt ook nog eens onder de garantie. Hoezo service! Leuk is ook dat ik daar na jaren van email contact nu eindelijk Dick in het echt spreek en uiteraard ook de hand druk. Super tof Dick en bedankt voor de foto's van de diep doorbuigende Lauw cobold penhengel! Behalve Dick ontmoet ik daar ook Ignace voor de eerste keer in levende lijve. Wie denkt dat de tijd stilgestaan heeft in België heeft het mis. Jan houdt absoluut het gedachtegoed van Jan en John Schreiner in ere, maar ondertussen is er genoeg nieuw moois bijgekomen. De Lauw is daar een goed voorbeeld van. Na nog wat Stilon, ultra lichte spinstangen en ander klein spul te hebben ingeslagen verlaat ik likkebaardend het Fair Play atelier.
Volgende stop - Vlissingen en ook daar word ik van harte welkom geheten.  Bij mijn naamgenoot aldaar koop ik een ongeviste Luxor halfbail in de doos met de reserve spoel nog in de originele verpakking erbij.


Een spinmolen gemaakt in de periode 1940/41. Hier ben ik echt ontzettend blij mee, en Peter nogmaals bedankt!


Zondag 22 oktober. De laatste mogelijkheid om nog te vissen voor onze vakantie laat ik niet schieten. En hoewel Frank niet meegaat naar Barcelona, gaat hij vandaag wel met mij mee vissen. Net zoals de vorige keer met de tiengrammers en ook deze keer weer met de spinner. Voor de verandering heb ik de lange tiengrammer van grafiet opgetuigd. Vissen met je zoon is sowieso fantastisch, dat Frank ook nog het liefst vist met Fair Play hengels maakt het voor mij wel heel speciaal. Echt vissen noemen wij dat! Verschil met de vorige keer is dat het nu wel opvallend druk is met vissers. We voelen de ogen soms letterlijk in onze ruggen prikken. Dat is de keerzijde van actief posten op Facebook en uiteraard het bijhouden van een blog. Stekkenpezers 2.0

Het hoort erbij, en ik kan en ga me er niet meer aan storen. Om de mannen een hak te zetten gaan wij niet naar ons voorgenomen water, maar juist daar vissen waar zij al gevist hebben. Een goed plan, zeker nadat we vernomen hebben dat de vangst vandaag ontzettend tegenvalt. Gedurende de middag komen wij ze onderweg naar huis opnieuw tegen en op een klein snoekje na en wat missers was het niets. Ik laat nooit foto's zien tijdens het vissen aan andere vissers. Laat staan dat ik ermee ga patsen. Maar vandaag konden Frank en ik het niet laten... Samen acht snoeken, flink wat baars en de een na laatste snoek was 101 cm.Jawel, op een simpel spinnertje heren, gewoon met nylon een hengel met een busverbinding en een Luxor molen met halve beugel. In gedachte hoorde ik Jan Schreiner ergens hoog op een wolk heel hard lachen. Deze snoek is voor u 'ome' Jan!

Groeten van Peter

5 opmerkingen:

Klaasjan zei

Jan is vast blij met jou en je verhalen.

Robert Remijnse zei

Druk druk druk. Hoe kan je een weekend mooier doorbrengen. Heb je nog mooi snoepgoed bij Peter in Vlissingen gevonden. De volgende keer moet je eens een bakkie komen doen in Philippine. En last but not least wat een prachtig tribute aan onze "nestor"

Groet, Robert

Robert Remijnse zei

Wat een beauty Peter, had blijkbaar niet goed gelezen.

Peter Linzell zei

Dat zou leuk zijn Klaasjan!

Groeten van Peter

Peter Linzell zei

Thnx Robert, ik ruik de koffie al. Ik kom binnenkort zeker langs!

Groeten van Peter