14 jun. 2011

Polder en stadswater

Zondag 12 juni. Na de afgelopen week drie keer naar grote tevredenheid met de nieuwe Flevocane baitcaster te hebben gevist, heb ik vandaag ontzettend veel zin om weer eens met de ultra lichte spinhengel op pad te gaan.

Om 12.00 uur pik Danny op en rond 15.00 uur zal Yuki zich bij ons voegen. Vissen gaan we tot het donker, er liggen dus nog een flink aantal visuren voor ons. Danny en ik beginnen in de polder, een polder waar veel ruisvoorn en baars rond zwemt, maar waar een snoek vangen een moeilijke opgave is. Niet erg, baars en ruisvoorn zijn de vissen waarop wij het vandaag met onze driegrammertjes hebben voorzien. In deze polder vangen we samen flink wat baarsjes en Danny ook nog een mooie ruisvoorn.


Fladen Maxximus plugje in baars kleur


Een voor mij nieuw plugje (een cadeautje van Yuki) is daar ook ingewijd, en de baarzen kunnen er maar moeilijk van afblijven. Het plugje is 3 cm lang en weegt slechts 1,1 gram. Het is een drijvend plugje dat maximaal 50 cm diep onder water gaat! Eerst knoopte ik de nylon aan een speld, en werd het plugje daar aan bevestigd. Het plugje zonk zo heel langzaam. Zonder speld, dus rechtstreeks aan het nylon geknoopt, bleef het drijven, maar was ook de actie beter. In de open stukken in de soms bijna dicht gegroeide poldersloten kan met het klein plugje uitstekend gevist worden. Een aanwinst voor de twee en driegrammer!

Om 14.30 uur verruilen we de polder voor de auto en gaan richting de stadswatertjes waar we met Yuki hebben afgesproken. Het stadswater leent zich uitstekend voor de driegrammers en kleine spinnertjes van Danny en mij, maar Yuki kan er ook perfect met de High five en een Rapala J7 plugje vissen. Twee mannen gericht op de kleinere rovers, en eentje gaat voor het grote wild! Dat dat in de praktijk anders uit kan pakken zou later deze visdag maar weer eens bevestigd worden.
De stadswatertjes zijn helder en het barst er van de baars. Danny en ik vangen er samen in het begin van de stadstour van vandaag een heleboel baarsjes en baars. De ruisvoorn waarop ik eerder in de middag in de polder op hoopte, vang ik  op een Beatle bug spinnertje in het stadswater.


Yuki is dan nog visloos maar dat zou spoedig gaan veranderen!De eerste snoek van vandaag is het slachtoffer van de J7 plug.


Ook de tweede snoek gaat vol voor het gele tweedelige gevaarte dat door Yuki door het water wordt gehaald.


Een grote snoek op een klein spinnertje, ieder jaar gebeurt het opnieuw en vaak ook nog meerdere keren.  Wat een uit de kluiten gewassen snoek ziet in zo'n klein tollend spinnertje, ik heb geen idee. Danny ziet een grote golf achter zijn spinnertje opduiken. 'Kijk', roept hij naar ons. De golf volgt nog zeker twee meter zijn spinnertje, en slaat dan toe. Snoek!
Een bak van een snoek kan na een heftige en vooral spannende dril geland worden. De lengte van deze zwaargebouwde rover is 83 cm.  De 18 mm spinner brengt Danny nog meer vandaag! Naast een heleboel baars, een ruisvoorn en een grote snoek, ook nog een brasem!Yuki vangt behalve snoek ook nog eens twee mooie baarzen op de J7 plug.

De vierde en laaste snoek van vandaag wordt ook op de plug gevangen. Danny en ik vangen na Yuki's laatste snoek nog flink wat baars op onze spinnertjes maar bij onze vismaat blijft het daarna rustig.

Mannen wat een geweldige visdag!

Groeten,
Peter

Geen opmerkingen: