18 jun. 2011

Splitcane baitcaster


Zaterdag 18 juni. Gisteravond heb ik een bakkie koffie gedronken bij Fishermans World in Hoofddorp. Uiteraard heb ik ook wat nieuwe pluggen voor de splitcane baitcaster gekocht! Mijn oog viel tijdens de koffie op de vitrine gevuld met Shimano reeltjes. Pareltjes als de Calcutta DC, Core, Chronarch D, Curado E, Citica E en de nieuwe Ceanen glimmen me tegemoet. De Calcutta DC is ook erg mooi, en wat gaat dat ding mooi rond! Helaas, een blik op het prijskaartje doet dit stukje vernuft direct weer naar de vitrine terug keren.  Na heel wat draaien aan slingers is uiteindelijk de keuze gevallen op de Citica 201E.                             
                               De Citica E is voorzien van  3 Shielded RVS kogellagers, 1 rollager en een licht gewicht aluminium spoel.


Na vanavond het spoeltje gevuld te hebben met 24% Stren nylon moet ik het reeltje toch even proberen!                                                          
                                                              De Citica E is een Low Profile reel en weegt 223 gram


Damn, wat ziet dat er vet uit op de splitcane baitcaster. Twee van de zes remblokjes (VBS systeem) heb ik naar boven vast geklikt. Een Rapala J11 vliegt zo zonder problemen precies naar de vooraf door mijn gekozen plek. En dat keer op keer! Met deze combinatie ga ik heel veel plezier beleven in de herfst, maar zeker tijdens de winter.

Een kneiterharde aanbeet brengt me terug naar het heden. Yihaaaaaaaaaa!  De baitcaster, maar ook de slip reel worden meteen op de proef gesteld.

En zo mag het reeltje vanavond nogmaals op de foto, maar nu met de kop van een dikke snoek eronder!

Een vrouw staat voor haar raam te kijken en weet niet wat ze ziet. 'Pas op voor m'n hengel', roep ik als ze naar buiten stormt. Nou ja, ze kan wel meteen een foto van me maken samen met de snoek. Helaas heb ik m'n meetlint niet in de zak van het vliegvisvest gestopt, ik ging alleen maar een paar worpjes maken. De lengte van de snoek is onbekend, maar wat heb ik weer genoten langs het stadswater!

Groeten,
Peter

4 opmerkingen:

Peter zei

Aardig reeltje. Loopt de lijngeleider mee tijdens de worp? Ik vind dat heel belangrijk, maar de meeste lage reeltjes hebben deze eigenschap niet, waardoor je tijdens de dril en bij het werpen tegen nare (acute hoek bij de lijngeleider) verrassingen kan komen te staan.

Peter Linzell zei

Hallo Peter,

Bij de Citica 201E loopt de lijngeleider niet mee tijdens de worp. Zelf vis ik al sinds 1988 met werpreeltjes, (toen nog met de ronde ABU Ambassadeurs) en daarbij liep de lijngeleider mee tijdens de worp. Ik heb zelfs een mini ABU Ambassadeur 2601C gehad met een meelopende lijngeleider.

De Shimano Calcutta 251 (1999) die ik in het verleden bezat had geen meelopende lijngeleider. Eerst vond ik dat een probleem, maar in de praktijk merkte ik er niets van. En dat laatste, daar gaat het om!

Groeten,
Peter

Altum69 zei

Prachtig Peter, al tijden geniet ik met volle teugen mee met jou en jullie belevenissen op je blog... en prachtig materiaal.. ga graag een keer mee lol

succes en ga zo door

Patrick

Peter Linzell zei

Hallo Patrick,

Dank je wel! Vis je zelf ook met splitcane?

Groeten,
Peter