1 mei 2017

ZONDAG 30 APRIL


Zondag namiddag en avond hebben Klaas (een lezer van SddP) en ik samen doorgebracht in de polder. Penvissen in de ondiepe polders is soms moeilijker dan het lijkt. En eerlijk is eerlijk, ook ik heb het ooit met vallen en opstaan geleerd.  Zoals ik in het verleden al eens hier geschreven heb, je bent nooit uitgeleerd.  Het zat Klaas niet mee deze zondag, een grote karper loste tijdens de dril de haak. Pech! En meerdere keren werd hij daarna gefopt door vriend karper, net te vroeg of juist net te laat aanslaan. Gelukkig deden de brasems iets minder moeilijk - Klaas ving er zelfs drie. En zowel voor hem als voor mij was deze visdag leerzaam.
Gevist heb ik met de Fair Play brasemhengel en 0,18 mm Reflo Max Clear nylon met een breek/treksterkte volgens opgave spoel van 4 Engelse pond. Het filmpje hierboven heb ik gemaakt tijdens de dril van een klein karpertje. De goed afgestelde slip hoeft geen assistentie te verlenen, veerkracht en elasticiteit doen het 'werk'.


Zelf mocht ik kortstondig met zes karpers knuffelen. 😉  De twee grootste exemplaren zijn aan dit verslag toegevoegd.  Klaas bedankt voor de ontzettend leuke visdag en uiteraard ook voor de prachtige foto's!

Gr,
Peter

4 opmerkingen:

Klaas van Opstal zei

Het was zeker een leerzaam dagje. Ik ga snel het geleerde hier in de buurt eens uitproberen op vriend karper.

Wat mij betreft een visdag die voor herhaling vatbaar is!

Peter Linzell zei

Toppie Klaas 👍

Gr,
Peter

Robert Hilbrands zei

Wat is er beter dan een visdag onder vrienden? Top, mannen!

Robert

Peter Linzell zei

Zo is het maar net Robert - Thx!

Gr,
Peter