8 mei 2017

Alles op een rijtje...


Penvissen, 'keep it simple', ik blijf het herhalen. Meer dan twee (verschillende) penhengels heb je eigenlijk niet nodig! En toch ben ik er zelf ook weer ingetrapt en heb opnieuw een penhengel in bestelling staan. Een voor mij heel speciale, en daar later meer over. Ondertussen is Eddy Roelans druk bezig om drie exemplaren van mijn favoriete polder pennetje te maken. Eddy is een perfectionist en dat blijkt wel aan de tijd die hij in dit project steekt. Ook daar volgt absoluut een uitgebreid (foto) verslag van op SddP. Zelf ben ik tussen de bedrijven door bezig geweest met sleutelen aan een van m'n ABU CARDINAL 44's, er valt dus weer het een en ander te Bloggen.

Maar er is natuurlijk ook nog gevist!

Zondag 7 mei.  Vanmorgen was ik om vier uur al klaar wakker.  Een goed teken, het karper ritme is terug. Vroeg opstaan en daarna ouderwets genieten in een ontwakende polder.


Rond de klok van 6.00 uur.
Een ontwakende polder verveelt nooit. 


Om vier uur s'morgens naar de polder gaan heeft nu nog weinig zin. Het is op dit moment s'nachts nog steeds te koud voor de tijd van het jaar. Gevolg; weinig karper activiteit in de ondiepe polders tijdens de nachtelijke uurtjes. Dat gaat binnenkort snel veranderen - let maar op!


FP Medium Grafiet, Reflo Max Clear nylon - breeksterkte 8 Engelse pond.
Schreiner karperpennetje (gekocht bij Handy Fish in Heiloo) en een Mikado Tanago haakje 8.


Eerst voeren en daarna op m'n gemak optuigen. Ondertussen stijgt de spanning...


Mogge ...


Op twee ma├»skorrels gevangen! 


Met twee prachtige schubkarpers is de ochtend en dus ook de visdag al meer dan geslaagd voor mij. Nog een voerplekje afvissen en daarna op huis aan. Trek in koffie!

Een auto stopt en het is Wouter. Die gaat nu juist beginnen en tja, het is nog steeds vroeg - zeker voor een zondagochtend. En dus besluit ik er nog een paar uurtjes aan te plakken.  Penvissen met Wouter, een afspraak die al lang staat (ehhhh stond) maar het kwam er maar niet van. Nu dus wel.

Wouter woont hier letterlijk om de hoek en kent deze polder als zijn broekzak.  En zo kom ik vanmorgen op stekken waar ik tot nu toe nog niet gevist had.


Rijenkarper  ☺

Het resultaat van onze eerste penvis-date is er een om door een ringetje te halen! In slechts een paar uurtjes pennen vangen we samen zes karpers.  Waarvan Wouter er vier voor zijn rekening neemt, en daaronder drie dikke vissen. Naast uit de kluiten gewassen brasems en prachtige ruisvoorns komt er nog een verrassing voorbij. Een puntgave rijenkarper!

Wouter bedankt, en wat mij betreft (op korte termijn) voor herhaling vatbaar!

Gr,
Peter


12 opmerkingen:

Wouter zei

Voel me vereerd dat ik in je blog sta peter�� Was zeker geslaagd en doen we absoluut gauw nog een keer!

Groet, wouter

Robert Remijnse zei

Wat een mooie vissen weer mannen ! Peter ik ben heel benieuwd wat voor hengel je laat bouwen. Vertel vertel vertel ;-)

derk schrikkema zei

Hallo Peter,

Mooie vissen in een mooie polder, zo lijkt mij, ook het karperpennetje die je gekocht hebt komt mij bekend voor, heb zelf toen alle drie maten bij Schreiner gekocht,echte kwaliteitsspulletjes waar je alleen al van geniet,

Groeten,

Derk

Peter Linzell zei

Hoi Wouter,

Ik kijk ernaar uit!

Gr,
Peter

Peter Linzell zei

Hoi Robert,

Binnenkort meer informatie ­čśë
Dat wordt een leuk stukje op SddP.

Gr,
Peter

Peter Linzell zei

Hoi Derk,

Goede pennetjes zijn een must voor het penvissen. Zowel functioneel als kwalitatief zijn deze Schreiner pennetjes perfect. Gelukkig voor mij, zijn deze pennetjes (net zoals een hoop van de spinners die Schreiner indertijd verkocht) nog steeds bij Bert Schouten in de winkel te koop. Niet vreemd, Bert heeft voor hij zijn winkel in Heiloo opende jaren bij Schreiner in de winkel gestaan.

Gr,
Peter

Robert Remijnse zei

Peter ik kijk er naar uit !

Groet, Robert

derk schrikkema zei

Klopt,Peter,Bert Schouten werkte toen bij Schreiner,net als Cor Spinhoven toen die bij Henk Peeters werkte aan de Prins Hendrikkade, Bert heeft toen in 1983 nog twee karperhengels aan mij verkocht, een paradijs als je daar in de winkel stond,alles was eigenlijk al gesellecteerd want ze visten er zelf ook mee,

Groeten,

Derk

Peter Linzell zei

Komt goed Robert! Vanmorgen heb ik gevist, en in het verslag daarvan neem ik meteen een stukje over m'n hengel in aanbouw mee.

Gr,
Peter

Peter Linzell zei

Hoi Derk,

Jij loopt dus al heel wat jaren mee in hengelland. Ontzettend leuk om te lezen!

Gr,
Peter

Robert Hilbrands zei

Mooie vissen Peter. Heerlijk om met een gelijkgestemde in zo een mooie polder door te brengen!

Robert

Peter Linzell zei

Thx Robert!

Gr, Peter