20 jun. 2016

Vrouwelijk gezelschap...


Mijn slanke Fair Play Medium Grafiet is nog afbouwd op een taaie dikwandige CD blank . CJW gebruikte deze blanks ook voor de CSL serie.  De door Schreiner gebruikte blanks misten de oversteeksluiting,  en waren echt ontworpen om een bus tussen de beide delen te monteren.  Ook de afwerking is anders, waarbij smaken en voorkeuren verschillen. Op papier deelde de toenmalige serie Fair Play Grafiet penhengels en de CJW  CSL serie hun DNA, maar zijn zeker geen clones van elkaar. Waar Cor eerst met kleine lichte SIC oogjes werkte, werden dat later zelfs ultra lichte oogjes van nickeltitanium. John bleef trouw aan hard verchroomde ogen,  al werd het topoog later bij de Grafiet penhengels vervangen voor een ultra licht gevoerd topoog. Naast hard verchroomd heeft John een korte periode ook met nickeltitanium ogen afgebouwd,  maar dat was voornamelijk op verzoek van de klant.  De korte greep draagt eraan bij dat je gevoelsmatig  meer hengel overhoudt (is natuurlijk ook zo) en dankzij de bus is de Fair Play Medium Grafiet ook iets langer dan de CJW CSL Medium. Verwarrend is dat de Fair Play Medium Grafiet in de prijscourant stond als een anderhalf ponds penhengel.  De rekensom aan de hand van de door Schreiner opgegeven lijnen en daarvan de treksterkte heeft als uitkomst een en een kwart pond  Niet vreemd, Schreiner bouwde hengels voor lijnen en was wars van al dat Engelse gedoe. Gelukkig denkt Jan Bassez daar ook zo over.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

WEETJE

Om tot de juiste lijn, de treksterkte daarvan te komen moet je de Lb aanduiding op de hengel vermenigvuldigen met vijf en daarna delen door twee. 

De acht ponds lijn op de Penn Slammer is dus eigenlijk te zwaar voor de Grafiet Medium.  Op de Penn 430 ss  heb ik daarom een verse zes ponds lijn gespoeld. Volgens opgave is deze lijn 0,20 mm dik of dun... De ponden zijn Engelse ponden, en dat scheelt bijna vijftig gram met onze pond. Voor het gemak hou ik bij de Engelse pond 450 gram aan. Deze combinatie is nu zo als bedoeld weer volledig in balans. Fair Play dus!


Zondag 19 juni. Ze zijn rondborstig,  hebben een strakke maar volle kont en een verleidelijke blik. Stuk voor stuk prachtige dames. Niet alleen ik, ook onze vierwieler viel in de smaak. De karpers waren duidelijk minder gecharmeerd van mijn gezelschapsdames.  Zodra er een bij mij kwam sjansen gingen ze er als een haas vandoor. Ach...😉

Groeten,
Peter

3 opmerkingen:

Riel zei

Mooi verhaal Peter!

Robert Remijnse zei

What goes UP (auto) must go down (pennetje) ;-) Wat zijn de gevlekte dames toch mooi in Noord-holland Leuke foto reportage. En juist door het gewicht van die hardchromen ogen krijgt die FP medium zijn unieke actie en snelheid. Is een tophengel! vis er zelf ook al jaren met plezier mee. De ultieme allround penhengel voor de polder. De nieuwe FP grafiet "de Lauw" lijkt me ook een snoepje voor het UL-karperen met lijntjes van o,18mm. Kortom altijd nog iets te wensen over. Groet, Robert

Peter Linzell zei

Thx Riel ☺

Robert, helemaal goed en herkenbaar 😉

Groeten,
Peter