21 jun. 2016

Vroeg opstaan is geen straf...

Dinsdag 21 juni.  Om 4.30 stond ik vanmorgen naast ons bed. Als ik naar buiten kijk over ons ontwakende dorp is het al licht.  Damn... Als ik dat had geweten, dan was ik een uur eerder opgestaan.  En dat meen ik!

Gezwets over de romantiek van de polder, daar doe ik niet aan. Genieten van een ontwakende polder is wel mijn ding. De lucht is s'morgens vroeg anders,  de kleur maar ook de geur. Vogels die je s'middags niet hoort, laat staan ziet, ontdek je als je opgaat in de groene wereld op een tijdstip waarop driekwart van Nederland nog op een oor ligt.

Hier zwemmen geen spiegelkarpers,  of varianten daarop rond, en een kruiskarper bestaat hier gewoon niet. Vissen in de polder zoals Jan Schreiner dat zo mooi beschreef op boerenkarper,  het kan nog steeds. Gelukkig!

Rond 12.00 ben ik weer thuis op Volendam. De batterij is weer opgeladen!

Groeten,
Peter

7 opmerkingen:

Harry Baartscheer zei

Hoi Peter, al enige tijd begluur ik jouw blogs. Herken wat jij schrijft dat het lijkt alsof het mijn verhaaltje is. Ik woon niet zo ver bij jou uit de buurt en belaag ook regelmatig de polder. Groet Harry.

Anoniem zei

Mooi verhaal met bijbehorende foto's!

Eddy Roelans

Peter Linzell zei

Hoi Harry, mooi blog heb jij! En leuk dat je met Fer vist - zag/las ik. Wat polders betreft boffen wij maar met de omgeving waarin wij wonen.


-----------------------------------------------------------------------------------


Thx Eddy!


-----------------------------------------------------------------------------------

Groeten,
Peter

spinner zei

Hoi Peet,voor mij zijn dat ook de mooiste momenten van de dag,het meemaken van het ontwaken van de natuur geweldig.

gr andre

Peter Linzell zei

Hoi Dre,Ik kijk net op je/jullie blog, en zie tot mijn grote vreugde dat jullie de draad weer opgepakt hebben. Toppie! Bloggers zoals jullie zijn zeldzaam, en een plezier om te volgen. Fair Play hengels, Penn molens gevuld met nylon en kunstaas gebouwd op of voorzien van enkele haken, ik kijk uit naar jullie nieuwe avonturen. Echt Fair Play!

Groeten,
Peter

spinner zei

Bedankt Peet, leuk je reactie,ik hoop dat we nu door kunnen pakken,het blijf sukkelen met de gezondheid,maar met wat aanpassingen moet het lukken, we gaan door tot het gaatje.

strakke lijnen Louise/Andre

Peter Linzell zei

Sterkte Dre! Laat die Fair Play's hoepelen.