24 aug. 2014

Fair Play vanuit België


Zondag 24 Augustus. Lezer Dick heeft gisteren zijn volledig gereviseerde penhengel in België opgehaald. Het gedachtengoed van vader & zoon Schreiner leeft gelukkig voort. Dick bedankt voor de tekst en foto's!

Beste Peter,

Net de FP opgehaald, een plaatje. Met de verbouwing loopt het wat minder bij Jan, is tijdens vissen in Frankrijk uitgegleden en heeft z'n stuitje bezeert. Bedoeling is nu half oktober klaar, heb wat foto's gemaakt, prachtige oude schuur met mooie oude balken.De oude kasten van John worden weer in ere hersteld.


Aan de linkerwand komen de FP's te hangen.
Sentiment!


De nieuwe FP man, Jan Bassez, haalt mijn gele beauty uit z'n slaapzak, gezellige Belgische keuken.


Daar is tie dan, Peter, een plaatje.
Links m'n nieuwe liefde, midden de nw 10 Gr., rechts de oude 10 Gr.


Links de nw. groene wikkeling, rechts de oude rode wikkeling.

Heb bij Jan een nw FP besteld, 1,25 lbs, nieuwe blank van +/- 340 cm, donkergroene wikkelingen, 4 mnd levertijd, leuk tussen kerst en oud en nieuw naar België. Denk nog na over de taille, wikkeling heeft het Abu groen, taille in de kleur van het spoelhuis (gebroken wit) zou best wel apart zijn, en dan een 33 of 44 er onder ......

Mvg. 
Dick Meurs


Opmerking: laten we vooral blij zijn met mensen zoals Jan Bazzes. Dankzij dit soort bevlogen vissers is het voor ons mogelijk om te vissen met het materiaal of op manier(en) die we zelf het leukst vinden. Afgelopen week werd er op mijn Facebookpagina een andere hengelbouwer onterecht GRIJS gemaakt. Vissen is respect hebben voor je omgeving, respect voor je tijdelijke tegenstander, maar vooral ook respect hebben voor elkaar. Dat laatste heb ik zelf ook moeten leren!

Respectvolle groeten,
Peter


4 opmerkingen:

arjen zei

Hoi peter,

Leuk dat Dick een reactie geeft over Jan.
Ik heb van de week contact gehad met jan over de special cobold 1 lbs,maar wist nog niet hoe jan de hengels bouwde.
Als ik het goed begrijp bouwt hij ze exact zoals John.
Heb je al meerdere mensen gesproken die een hengel bij Jan gekocht hebben.

met vriendelijke groet,

arjen bonder

Peter Linzell zei

Hoi Arjan,

Jan Bassez is in de leer geweest bij John Schreiner. Ik heb hem daar zelf twee keer aan het werk gezien, en gesproken. De werkwijze is gelijk aan die van J.S. Mooi dat naast de vertrouwde hengels J.B. voor ons liefhebbers een langere Floret, nieuwe tiengrammer en nu dus ook de Winston Special 340 nieuw leven heeft ingeblazen.

Gr,
Peter

John van Gameren zei

Als het Jan klaar is gaan we zeker een keer die kant samen op broer . Echt fijn om te lezen dat het echt voort gezet word en dat er nog steeds hengels worden gemaakt waar wij zo graag mee vissen,en ook nog volgens de formule van Jan Schreiner.MVG john

Peter Linzell zei

Doen we!!!