25 okt. 2011

Lekker vissen!


Dinsdag 25 oktober. De titel van dit verslag zou ook 'spinner versus streamer' kunnen heten. Toch past 'Lekker vissen!' er het best bij en dat staat er dan ook boven.

Vanmorgen kwam vismaat Paul bij mij vissen. Dat hebben we in het verleden vaak samen gedaan, maar dat  is ondertussen twee jaar geleden voor het laatst geweest. Tijd om het stof van onze vriendschap af te blazen en om weer eens samen te gaan vissen.


Ons visuitje begon vanmorgen in een beschutte polder en eindigde in de middag langs een stadswatertje. De traag geviste streamer bracht in de polder vier snoekjes op de kant. De spinner twee snoekjes en een mooie baars voor Paul. De snoek was niet los vandaag en dat kon je goed merken. De streamer die traag gevist kan worden was daarom in het voordeel. 


Het stadswater was hetzelfde verhaal. Ook hier viel de streamer beter in de smaak, en lagen de snoeken nog vaster dan in de polder. Kunstaas gebruiken waar je zelf het prettigst mee vist, daar draait het bij Paul om, en een door mij aangeboden witte streamer wordt dan ook vriendelijk door Paul geweigerd. Het stadswater bracht ons twee snoeken op de streamer en een op de spinner.
Bij elkaar opgeteld hebben we samen in een paar uurtjes tijd negen snoekjes en snoeken en een mooie baars gevangen. Maar wat me vooral aan deze dag bij zou blijven is dat we ouderwets lekker gevist hebben.

Groeten,
Peter

2 opmerkingen:

Koen Verweij zei

Hoi Peter,

Je kunt goed zien dat jullie genieten. Leuk! Prachtige foto’s ook, vooral de eerste twee.

Groet,

Koen.

Klaasjan zei

Dag Peter,

Het vissen met een streamer aan de spinhengel is nooit zo mijn ding geweest maar je enthousiasme over dit kunstaas heeft me wel weer doen besluiten een "streamer only" middag te houden binnenkort.


vrgr Klaasjan