16 okt. 2011

13 is vandaag geen ongeluksgetal
Zondag 16 oktober. Vanmorgen heb ik hier thuis afgesproken met Danny, Yuki en Eric. Helaas moet Eric op het laatste moment verstek laten gaan. Ook vandaag gaan we weer wat verschillende kunstaasjes, maar ook verschillende hengels gebruiken. Danny gaat vissen met #5 vlieghengel en een streamer, Yuki voor de eerste keer met een splitcane BB2 en de VGS Bunny bug spinner, en ik met de vertrouwde High five en een streamer.

Maar ik heb wel iets veranderd aan mijn uitrusting!

De 0,15 mm Maxima nylon op de spoel van de Shimano Biomaster 1000 is vervangen voor Gamakatsu Super G-Line 0,14 mm. Deze nylon heeft minder rek dan Maxima en dat vind ik bij het vissen met de streamer wel een groot voordeel. De slipafstelling heb ik gelijk (slipmoer tot een vast punt draaien) gehouden als bij de Maxima. Toeval of niet, ik heb vandaag zes aanbeten gehad, en alle zes zijn die met een snoek verzilverd. Ook geen lossers vandaag! De komende tijd ga ik ook experimenteren met een heel andere geheel rekloze lijn. Johan, de eigenaar van Hengelsport Volendam, heeft mij een spoeltje 0,06 mm NanoFil gegeven om te testen. Dat is geen nylon, ook geen dyneema, maar ook geen Fluorcarbon. Wat de opgegeven breeksterkte betreft, die is bijna gelijk aan bijvoorbeeld 0,16 mm Gamakatsu Super G-Line. Behalve Johan zal ik ook de lezers van SddP op de hoogte houden van mijn bevindingen.

Vandaag hebben we in het stadwater hier in de buurt gevist. De beide spinhengels waren daar de vlieghengel de baas. Yuki ving zes snoeken op de Bunny bug spinner, en ik ook zes op mijn streamertje, Danny ving er eentje op de streamer. Danny en Yuki losten beiden ook nog eens twee snoeken, we hebben dus totaal zeventien aanbeten gehad vandaag. En Eric, we hebben je gemist!

Groeten,
Peter

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo peter,
wat zie ik ga je nu ook g-line gebruiken?bevalt mij nog prima ook in heel dunne maten10-12/00 op m'n hardy 2 grammer en 16/00 op de vijfgrammer.
by the way ik heb m'n luvias net besteld in japan voor 263 euro.daar is ie dus nog wel te betalen;je hoort wel hoe die vist
groeten,patrick ijmuiden

Peter Linzell zei

Hallo Patrick,

Een Luvias 1003! Ik ben inderdaad benieuwd hoe dat mooie stukje techniek je in de praktijk bevalt.

Groeten,
Peter