6 mrt. 2011

Kleiner kunstaas

Zondag 6 maart. Na deze maand mag er tot eind mei niet meer met kunst(aas)vliegen groter dan 2,5 cm gevist worden. Gericht op snoek vissen mag van 1 maart tot 1 juli niet meer. Groter kunstaas zoals de Bunny bug spinner, Rapala orginal F9 plugjes en Tubefly's hebben we dan ook opgeborgen. Allemaal kunstaas dat gevist kan worden op ultra lichte spinhengels en dat haar meerwaarde voor het verleiden van snoek deze winter vaak bewezen heeft.Om 12.00 heb ik met Danny afgesproken om tot donker te gaan vissen. Ons doel is de baars en daar hebben we ons kunstaas dan ook op aangepast. Danny gaat vissen met de splitcane driegrammer en kleine spinnertjes, ik met de High five en een Rapala J05 plugje. Een drijvend tweedelig plugje dat vier gram weegt en slechts 5 cm lang is!
Door het gewicht van het ultra lichte staaldraadje zinkt het plugje langzaam, zo licht is het. De kans op snoek is altijd aanwezig, en zonder staaldraadje vissen is dus geen optie. Het plugje blijkt een aanwinst, en kan perfect op de High five gevist worden.

Het was lekker weer vandaag, maar de aanbeten vielen (zoals te verwachten was) tegen. Danny loste een grote baars en dat was ook de enige baars die we vandaag zagen.Van snoek hadden we minder 'last' en daar hoopten we op. Een snoek vergiste zich toch en zo bleef deze visdag niet visloos.

Groeten,
Peter

Geen opmerkingen: