20 feb. 2011

Smalle slootjes

Zondag 20 februari. Vanmiddag gaan Danny en ik een poging wagen in de polder. Vissen gaan we in twee smalle polderslootjes aan weerskanten van een weg die als een lint de polder in tweeen deelt. Het zachte weer van de afgelopen weken kan er voor gezorgd hebben dat de snoeken de kleinere slootjes in zijn getrokken. We weten het eigenlijk wel zeker! Helaas is het vandaag een koude zondag met een temperatuur die de hele middag rond het vriespunt zal blijven hangen. Met daarbij een oostenwind kracht 5 tot 6 geen goed voorruitzicht voor wat betreft vangen. We nemen het risico op niets vangen en gaan ervoor. Wie niet waagt, wie niet wint.

Beiden vissen we met Fair Play tiengrammers, Danny vist de hele middag met de slanke Terrible spinner en ik eerst met de Pako S lepel en daarna de Luxor Succes spinner. De auto parkeer ik aan de rand van de polder, vanaf daar gaan we de polder in vissen.
Dat ons gevoel over de smalle slootjes klopt wordt al duidelijk na vijf minuten en hooguit 15 meter water te hebben uitgevist.
Een snoekje voor Danny en we zijn nog maar net begonnen met vissen!

Als Danny daarna vrijwel meteen een ander snoekje zijn spinner ziet missen, vliegt mijn lepel door de lucht richting de plek waar dat gebeurde. Meteen is het raak, hangen.Ongelofelijk, we zijn dan nog geen tien minuten onderweg en hebben al twee snoekjes.Maar goed, we vissen dan nog aan de rand van de polder in de buurt van de bebouwing, eens kijken of de open polder ons ook snoek oplevert.De open stukken kregen we inderdaad geen aanbeten of zagen we een volgende snoek afzwaaien. Daar geen snoeken dus. Maar de stukken in de luwte bij de boerderijen waren hotspots. Samen vangen we er nog zes snoeken bij (waarvan 5 voor Danny!).
De laatste snoek die Danny vandaag ving was een heuse polderkrokodil. Zo'n snoek, en dan gewoon in een smal slootje gevangen! Tegen half zes wordt het een stuk kouder en lijkt het alsof alle vis verdwenen is. Voor ons een teken om richting de auto te gaan.

Wel lekker, het blijft al langer licht, de zon gaat nu al na zes uur onder.

Groeten,
Peter

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo peter,

weer een gezellige en goede dag geweest. mooie foto's en een leuk verslag. Altijd weer leuk om te lezen. groet Henk

Vantorre P. zei

hoi peter en danny

jullie hebben weer eeb goede dag gehad proficiat met de gevangen snoeken
hier in de kop van nederland is het minder met de vangsten

groeten peter

Anoniem zei

Hallo Peter en Danny niet verkeerd zeg,en dat met oostenwind. Een mooie dag met een goud randje. MVG john.

Yuki zei

Hè mannen,

Inderdaad zoals John al zei een middag met een gouden randje, wat een kneiter van een snoek zeg!!! Ik kan niet wachten tot aanstaande zondag, hopelijk weer zo'n topdag als vorig jaar, aan de gezelligheid zal het zeker niet liggen.

Groetjes Yuki