25 mrt. 2011

Tripple catch voor Yuki

Vrijdag 25 maart. Vandaag komt een monteur kijken naar onze koelkast. Tussen 11.00 en 13.00 komt hij langs. Nou ja, dan maar van de nood een deugd maken. Yuki is net terug van vakantie en staat te trappelen om zijn nagelnieuwe Flevocane BB1 uit te proberen. Dat kan hij mooi hier in de stadswatertjes doen, en dan tussen de middag als de kinderen hier zijn lekker met ons een broodje mee eten.Als rond 10.30 uur mijn mobiel rinkelt en ik de naam Yuki op het schermpje zie staan, weet ik al dat het raak geweest is langs de waterkant. En inderdaad, hij heeft een snoek van 65 cm gevangen. Zijn eerste vis op de BB1!

Om 12.15 uur schuift hij hier aan aan tafel. De monteur is dan nog steeds niet geweest trouwens. Gelukkig is de monteur er wel voor 13.00 uur en zo kan ik met Yuki mee om een tijdens de middagschool van de kinderen even samen te vissen. Uiteraard ga ik ook vissen met de BB1.

We beleven samen een paar heerlijke uurtjes langs het stadswater. Overal zien we ruisvoorns onder de oppervlakte zwemmen. Yuki haakt er zelfs eentje op een 18 mm spinnertje, maar helaas, de ruiser schiet los. De oplopende temperatuur van de afgelopen week heeft niet alleen een positief effect op de ruisvoorn gehad, ook de baars is weer actief geworden. Een uiterst traag en langs de bodem binnen gevist 18 mm spinnertje met daarachter op de haak een klein twisterje geschoven doet de truuk.
Een geluk bij een ongeluk, Yuki verspeelt zijn spinner met twistertje daarachter aan een tak aan de overkant. Dan maar een klein Sanborn spinnertje proberen. Een keiharde aanbeet op de Sanborn doet een forse baars vermoeden. Het is een ruisvoorn!

Drie verschillende rovers op een dag op de spinner voor m'n vismaat en aan zijn nieuwe spinhengel. Top!

Groeten,
Peter

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Mannen een top dag en snoekie dan ook nog een mooie ruiser en dat op de kleine sanborn. SUPER.