14 okt. 2010

Tussen 17.00 en 18.30 uur

Donderdag 14 oktober. Ik kan het niet laten, ik moet toch nog even opstap met de BB1. Frank vindt het geen probleem om op zijn broertje en zusje te passen en zo kan ik mooi van 17.00 tot 18.30 uur vissen. Deze keer gaan er een aantal spinnertjes met een 25 mm Indiana blad en een paar 25 mm stompe Terrible spinnertjes mee. Tot nu toe heb ik de 35 en 30 mm slanke Terrible, spinnertjes met een magnum willow blad 20 mm en spinnertjes met een Indiana blad van 18 tot 22 mm op de BB1 gevist.

Het is 5 minuten fietsen naar de stadswatertjes. Wat dat betreft wonen we fantastisch; vanuit ons slaapkamerraam kijken we uit over de polder, maar ook het diepere stadswater ligt om de hoek. Eerst maar de 25 mm stompe Terrible proberen. Na twee keer binnen draaien weet ik genoeg. Wat bonkt dat ding op de top van de viergrammer! Gelukkig, de 25 mm Indiana spinner snort zonder gebonk door het water en vist heerlijk op de BB1. Anders was ik weer heel snel thuis geweest.

Al snel vang ik een aantal mini baarsjes. Op 20 meter bij me vandaan schiet een grotere vis aan de oppervlakte door een schooltje witvisjes heen. De kleine visjes springen boven het water uit om aan de rover te ontkomen. Ik bedenk me geen moment en loop er naar toe. Het spinnertje vliegt over de plek waar net het water nog in beroering was. Een kleine meter onderweg wordt het spinnertje met een harde bonk een halt toegeroepen.Geen snoek maar een geblokte baars blijkt de paniekzaaier. De rover geeft prachtige sport op het splitcane. Wat een heerlijk maar ook prachtig materiaal is het toch! Je kunt op de BB1 uitstekend een aantal spinnertjes vissen die je ook de vijfgrammer kunt vissen. Maar, op de BB1 kan je wel met een lijntje van met een breeksterkte 0,8 kg vissen. Lichter en dus meer sport. Er volgen na de grote baars nog wat kleinere soortgenoten. Het spinnertje schiet onder de furieuze aanvallen van de rovertjes regelmatig van links naar rechts en andersom tijdens het naar binnen draaien.


De pret met de baarsjes wordt even bruut tot stoppen gebracht door toedoen van een snoekje. Doorbuigend splitcane en slipgeratel, een genot voor de ogen en de oren!

Anderhalf uur gevist en weer hoop beleefd met de ultra lichte spinhengel.

Groeten,
Peter

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"Back in the future" met splitcane.
Ik hou van de nostalgische uitstraling (hebberig), maar vistechnisch??

Zou het eens moeten proberen, denk ik. Mischien wel een stap terug?

Groeten,

Nico

Peter Linzell zei

Hallo Nico,

Ik hou ook van de nostalgische uitstraling van splitcane. Dat was voor mij ook de reden om er een te kopen.

Wat ik niet verwachtte, is dat het vistechnisch niets onderdoet voor glasvezel of zelfs grafiet. Sterker nog, de plussen van glasvezel en grafiet vind je beiden terug in splitcane. Het vist fantastisch!

Groeten,
Peter