21 nov. 2017

Spijbelen en testen ...


Fair Play Cobold tiengrammer 196 cm, Luxor halfbail uit 1941 en een VGS 45 mm Terrible spinner


Nieuwe lepel voor de tiengrammer, gemaakt door John van Gameren. Eerste test...
Dinsdag 21 november. Afgelopen zondag ben ik niet aan vissen toegekomen. Daarom heb ik vanmiddag twee uurtjes gespijbeld 😉

Groeten van Peter

8 opmerkingen:

Robert Remijnse zei

Tijd dat een leerplicht ambtenaar een jacht op je gaat maken Linzell ;-) Maar volgens mij maakt hij voor deze testen vast een uitzondering. Mooi lepeltje van John. Mede door jullie maakt de polderlepel weer een behoorlijke revival. Leuk :-) Heb je de Herter Lento al gezien van Jan Bassez ?? Ook speciaal voor de 10 grammer.

Groet, Robert

Peter Linzell zei

Testen is ook een beetje leren toch Robert!? 😉 De lepel is het meest onderschatte kunstaas dat bestaat. En dat is jammer, vooral voor de vissers die hem geen kans geven... Ik lees het al, binnenkort moet ik weer naar België op en neer!

Groeten van Peter

Robert Hilbrands zei

Experimenteren houdt je scherp! Spijbelen is in dat geval oogluikend toegestaan ;-)

Robert

Peter Linzell zei

Oef... Daar kom ik dus mooi mee weg. Thnx Robert!

Groeten van Peter

Anoniem zei

Dag Peter,
Mooi, die snoeken, en ook mooi die lepel van John! Ik zag ze op zijn blog in aanbouw geloof ik en ze (b)lijken dus heel 'vangerig'. Vroeger ving ik niets met lepels, het afgelopen jaar begon ik het ook een beetje te leren - leuke manier van vissen!
Wim

Peter Linzell zei

Hallo Wim,

Gewoon een aantal keer op pad gaan met niets anders dan lepels in de kunstaasdoos. Dan moet je wel vissen ermee, en komt het succes en dus ook het vertrouwen erin vanzelf. Thnx!

Groeten van Peter

Plompeblad zei

Spijbelen kan dus lucratief zijn zo te zien, zeker gelet op de stijle leercurve die het teweeg brengt, maar vooral het plezier en de voldoening natuurlijk. Testen en exeperimenteren is altijd leuk en bij vissen de beste manier om iets te leren. Heb trouwens ook zo’n luxor molentje, gekocht op een Franse rommelmarkt, weet niet hoe ik kan zien hoe oud die is. Groet, Martin.

Peter Linzell zei

We hebben een prachtige hobby Martin, en we zijn (gelukkig) nooit uitgeleerd!

Groeten van Peter