29 nov. 2017

De twaalfgrammer, een veelzijdig stuk gereedschap!


De Fatbite is een rammelaar. Drie snoekjes gingen er vol voor. Wat resulteerde in een hoop gerammel en geratel. Al met al een spectaculair stukje kunstaas, je hoort de snoek letterlijk op het kunstaas knallen. 
Woensdag 29 november. De laatste uurtjes daglicht, ik hou ervan! En als je vier keer in de week om 06.00 uur van bed gaat, dan is het grote voordeel daarvan dat je bij thuiskomst nog heel even op pad kan gaan met de spinhengel. Tja, het hardlopen schiet er daardoor bij in... Keuzes maken noem ik dat. Over keuzes maken gesproken! Welke spinhengel en daarbij passend kunstaas neem je mee? Met de twaalfgrammer wordt dat een stuk eenvoudiger. Een spinhengel die licht genoeg is om 'sport' te hebben aan de gemiddelde poldersnoek, en waar je ontzettend veel verschillende kunstaasjes aan kunt vissen. Vanmiddag heb ik voor de afwisseling weer eens met een plugje gevist. Uiteraard met de twaalfgrammer 😉

Groeten van Peter

3 opmerkingen:

Plompeblad zei

Mooi die variatie in je visserij, af en toe iets anders proberen en het vertrouwde los te laten levert ook weer nieuwe kennis op. Viste zelf vroeger ook wel met van die lawaaierige plukjes, minder subtiel misschien dan een klein spinnertje, maar zoals jij laat zien wel met vangkracht. Groet, Martin.

Robert Hilbrands zei

Een twaalfgrammer staat al een tijdje op mijn verlanglijstje... iets zwaardere hengel met wat meer mogelijkheden voor wat betreft kunstaas. Mooi, hoor, Peter!

Groeten van Robert

Peter Linzell zei

Thnx mannen!

Groeten van Peter