18 sep. 2016

Na werktijd
Zondag 18 september. Na het werk heb ik gisteravond de vlokhengel en een half witbrood gepakt. Zoals te verwachten ving ik eerst alleen klein spul, model aasvis. Dan maar iets dieper vissen, dat leverde een hele mooie brasem op. Tegen donker kwamen de ruisvoorns van het formaat waarop ik hoopte. In het schijnsel van een lantaarnpaal was het pauwepennetje goed te volgen. Het bleef niet stilstaan! 'Helaas' werd m'n hotspot daarna door vriend karper ontdekt en werd het echt spannend. Na vier karpertjes vond ik het mooi geweest en de splitcane vlokhengel volgens mij ook...


Met een nylon lijntje met een breeksterkte van 1,1 kgVanavond de splitcane vlokhengel met een licht vochtige doek afgenomen (en uiteraard laten drogen) en daarna zoals het hoort opgehangen.

2.  Luxor 200 werpvermogen 4 gram, voor voorn en brasemvisserij. 


De uitrusting voor de jagende purist ! 

Voor de liefhebbers van klassiek materiaal. Het is een Pezon et Michel LuXor 200 (CS 52 -200). Super leuk dat 'mijn' vlokhengel al in de tweede druk (1952) van Flitsend Nylon staat beschreven en afgebeeld.

Groeten,
Peter

4 opmerkingen:

Abu 33 zei

Stinkend jalours op die "200" van jou Peter. Ik had een "400" maar die is toch wat te zwaar om mee te vlokken en buigt naar mijn mening niet echt progressief. Ik gebruikte hem om lichte lepels mee te vissen maar was bang dat ik hem zou overbelasten en zou breken dus heb ik hem na aanschaft van een "spirit" bij Cor van de hand gedaan.
Heb al vaak getracht een 200 te bemachtigen maar tot nu toe niet gelukt.
Een mens moet tenslotte ergens van kunnen bljven dromen

Gr. Wil. (abu33)

Peter Linzell zei

Hoi Wil,

De 200 is echt een aanrader, vissen ermee is als een droom die uitkomt. Kees Ketting was ook lyrisch over de 200. Mijn exemplaar is zelfs na een aantal onbedoelde karper ontmoetingen nog steeds kaarsrecht. Goed (gehard) splitcane kan behoorlijk wat hebben. Al blijf ik altijd voorzichtig ermee, en is en blijft het billenknijpen als een karper zich 'vergist' in een voor de ruisvoorn bedoelde vlok.

Succes met je zoektocht!

Groeten,
Peter

Robert Remijnse zei

Prachtig verslag weer !! en prachtige fotografie.

Groet, Robert

Peter Linzell zei

Dankjewel Robert 😊

Gr, Peter