8 mei 2016

Moederdag... 😉


Toen vanmorgen om 4.00 de wekker mij bruut uit dromenland haalde was dat vooral de eerste minuut pijnlijk. Oeiiii...


Om 4.31 verlaat ik ons huisje in Volendam waar moeders dan nog heerlijk op een oor ligt. 

Rond vijf uur schudden Danny en ik elkaar in de polder de hand. Echt een tijd geleden dat wij samen hebben kunnen vissen. En ook vanmorgen is Danny's beschikbare vistijd beperkt tot maar vier uurtjes. Om 5.15 uur maak ik deze foto. Wat wonen we toch in een prachtige omgeving! Om 9.00 nemen Danny en ik afscheid van elkaar. Danny heeft vier aanbeten gehad, maar deze zijn helaas niet omgezet in een karper voor hem.  Het wordt nu ook in een rap tempo warm, wat zeg ik...heet! 

Zelf heb ik twee mooie karpers gevangen, en denk er heel even over om ook de pijp aan Maarten te geven. Maar, het is nog steeds vroeg voor een zondagochtend en dus besluit ik nog een paar uurtjes te blijven. Genieten van de rust in de ontwakende polder is er niet bij. Drie kleine karpers die ik bijna achter elkaar vang houden me lekker bezig. De laatste van de drie mocht poseren voor een foto. Een prachtig visje, vind ikzelf. 
De volgende aanbeet verloopt hetzelfde als bij de drie mini's daarvoor. Wat er daarna gebeurde niet! In tegenstelling tot de karpertjes daarvoor probeert deze vis er niet als een haas vandoor te gaan. Heel sloom ploegt de vis bijna onder de hengeltop de bodem om. Nonderju, dit is echt een dikke vis schiet door mijn hoofd heen.

Zonder veel problemen 'zit' binnen hooguit drie minuten later een enorme dikke karper in mijn netje. De onthaakmat die ik altijd bij me heb, maar meestal dienst doet als zitplaats komt nu zeker van pas. Deze dikke, hoogzwangere dame verdient respect.

Geen boer of verdwaalde wandelaar in de buurt dus na het filmpje en de foto op de mat mag ze meteen weer zwemmen.Mij achterlatend met een inmiddels weer opgevouwen natte stoel. 😉 De Fair Play brasemhengel daarop,  is absoluut geen brasemhengel. Dat wist ik natuurlijk al, maar is vanmorgen opnieuw bevestigd. Met 0,20 mm Stilon op de werpmolen een fantastische 1 lbs karperhengel!

De cobold brasemhengel die in de huidige prijscourant van Fair Play staat is wel weer een echte brasemhengel. Even ter informatie en om misverstanden te voorkomen...  Dat ik me met deze miskoop (nog gebouwd in Amsterdam) totaal niet bekocht voel mag duidelijk zijn.Ondertussen is het al bijna elf uur geworden.  Tijd om in te pakken en na zo'n vis valt er voor vandaag op visgebied eerlijk gezegd ook niets meer te wensen. Snel naar huis, het is moederdag!

Groeten,
Peter


6 opmerkingen:

Robert Remijnse zei

Moederdag, Moederdag; Vaderdag zal je bedoelen. Wow wat een vis Peter petje af hoor.

Peter Linzell zei

Hoi Robert,

Stiekem voelde het ook als vaderdag... Zo'n visdag eh ochtend is een prachtig cadeau. Thx!

Gr,
Peter

derkschrikkema zei

Hallo Peter,

Wat de brasemhengel betreft, kun je het verschil wel vernemen tussen een 1 ponds FairPlay hengel en een brasemhengel die zachter is van aktie, want die heb ik zelf ook, laat daar geen misverstand over bestaan,in ieder geval nog veel plezier met het vissen en vangen,
Met vriendelijke groet,

Derk Schrikkema

Peter Linzell zei

Hoi Derk,

Blijft een moeilijk onderwerp hengels. Vooral als er Fair Play op staat! Zachter absoluut, maar wel met behoorlijk wat reserve in het achterdeel. Jij ook veel visplezier,mooie vangsten en bedankt voor je reactie!

Groeten,
Peter

John van Gameren zei

Hallo Peter eindelijk ff achter de pc. Wat een enorm gave dag had je weer. In een waanzinnig mooi stuk Nederland. En wat een dikke vissen had je weer. Echt kicken. MVG John.

Peter Linzell zei

Hoi John,

Penvissen is en blijft kicken! Thx ☺

Gr,
Peter