18 mei 2016

Fair Play op zijn best

Maandag 16 mei.  Een echte boerenkarper vangen is altijd een belevenis.  Brute kracht gekoppeld aan een bijna oneindig uithoudingsvermogen. Zo'n krachtpatser drillen op een als brasemhengel omschreven Fair Play is fantastisch.  Eentje van 75 cm is een sensatie, en ik kan het weten. Natuurlijk het is geen brasemhengel, maar 0,20 mm Stilon is in verhouding tot deze vis een heel dun draadje.  Ruim twintig meter nylon werd door de slip gesleurd.  Dat zou ook zeker het geval zijn geweest op een zwaardere hengel en een daarbij passende lijn. Wat was dit een onbeschrijfelijk mooie belevenis. 

Als bonus mocht ik daarna ook nog een prachtige gezonde brasem fotograferen met op de achtergrond de 'brasemhengel'. 😉

Groeten, 
Peter 


6 opmerkingen:

Ton Hopmann zei

Schitterend Peter! Wat een bak van een boerenkarper op de Brasemhengel! Het is een wereldhengel die tot heel wat in staat is. Proficiat met deze hele mooie vis.

Groeten van Ton.

Peter Linzell zei

Hoi Ton, we boffen maar met onze brasemhengels! Aanstaande zondag neem ik hem/haar ook mee. Een mooie gelegenheid om ze naast elkaar te houden. Ik heb er zin in! Thx!

Gr, Peter

Robert Remijnse zei

Wat een joekel van een Boer wow :-) Peter heb je hem gevangen op een Winston special Light van 3.3 meter ?? Groet, Robert

Peter Linzell zei

Hoi Robert,

THX!😊 Nee, op een ouder model brasemhengel van 315 cm.

Gr, Peter

Riel zei

Mooi hoor Peter!
Fair Play wordt toch niet meer gemaakt?
Wat zou een goed alternatief zijn voor dit merk en dan bedoeld als pen-hengel denk je?
Winkelen bij CJW?

Peter Linzell zei

Hoi Riel,

CJW is top! Maar, niet getreurd Fair Play hengels worden nog steeds gemaakt. En zijn in mijn beleving beter dan ooit. Klik maar op het Fair Play icoontje op SddP.

Groeten,
Peter