29 apr. 2014

WOW en nog eens WOW!!!
Wooooowww!!!
Donderdag 24 april. Als het om karper gaat, dan weten de meeste lezers meteen dat mijn voorkeur uitgaat naar de slanke boerenkarpers. Ook Danny heeft zich gespecialiseerd in deze krachtpatsers, maar dan uiteraard met de vlieghengel en de karperbol. Kan ook niet anders, want de polders hier in de omgeving zijn al eeuwenlang het domein van de wilde/boerenkarper. Neemt niet weg dat wij zeker niet vies zijn van het af en toe vangen van een heus zoetwatervarken; al moeten we daarvoor wel een flink eind rijden. Wat je van ver haalt is lekker toch? Vanavond hebben we de stoute schoenen, eh, laarzen aangetrokken en een poging gewaagd in een van de polders waarvan we weten dat de kans op een dikke schub- of spiegelkarper aanwezig is. Vissen die goed in proportie zijn, geen hangbuik of naam hebben en puntgaaf zijn. Even leek het onweer roet in het eten te gooien, maar met vier karpers is deze avond uiteindelijk meer dan geslaagd. Drie op de drijvende broodkorst en een op de karperbol. Dat smaakt naar meer, zondag gaan we terug...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------De TT SPECIMEN is en blijft een machtig stuk glasvezel
Aftma 5 in de bocht
Zondag 27 april. Om 5.15 gaat mijn wekker en nog voor 6.30 staan we al in de polder. Binnen 10 minuten vissen is het feest bij Danny, een flinke schubkarper zet de sloot op zijn kop. Zo, daar wordt je echt wel wakker van! Dat blijkt meteen ook het startschot te zijn voor een onvergetelijke visdag. Samen vangen we 12 karpers, daar zitten zeker voor polderbegrippen grote en zware vissen tussen. Acht karpers gaan voor de broodkorst en vier voor de karperbol. Dat er hele fraaie spiegelkarpers rondzwemmen wist ik, maar er twee mogen vangen op een dag is wel heel speciaal. De mooiste karpers zijn aan dit verslag toegevoegd.

Groeten uit de polder,
Peter & Danny


12 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeg dat wel wow ! Wat een boerenbig :-)Nog gevangen voor de onweersbui neem ik aan.

Groet,

Robert

Peter Linzell zei

Hoi Robert,

Na de onweersbui... We hebben uiteindelijk samen vier biggen getemd gisteravond. ;-) Geen boerenkarpers maar turboschubs. Wel ontzettend leuk voor de afwisseling!

Gr, Peter

Anoniem zei

Hi Peter,

Met dit soort prachtkarpers op de penhengel snap je toch niet dat er mensen met 3 ponds poken dagenlang liggen te wachten?

Blijf ze vooral vangen!

Groet,
Bert

Peter Linzell zei

Hoi Bert,

Inderdaad...

Thanks!!!

Gr, Peter

Bjorn Nieuwenhuis zei

Ik hoor je slip gaan!! En gaan en gaan bij het bekijken van de foto's. Oei,verslavend :)

Peter Linzell zei

Er gaat (bijna) niets boven het geluid van de krijsende slip van een ABU Cardinal 44 Bjorn!

Gr, Peter

Dale Neijzing zei

Wat een vissen.... Dan weet je meteen weer, waar je het allemaal voor doet ;-)

Gefeliciteerd, beiden!!

Groet,
Dale

Peter Linzell zei

Hoi Dale,

Leuk om weer wat van jou te mogen horen/lezen!

Gr,
Peter

Rob van Stiphout zei

Goh Peter,

Ik krijg enorme zin om nu meteen te gaan vissen!!
Wat een geweldige spiegel, wauw!
Heel mooi.

Groet,

Rob.

Karperstruinen Michael Schaper zei

Echt prachtig!

Anoniem zei

wat enorm gaaf gasten. Enne fotoos zeggen ook een hele hoop;-) MVG John

Peter Linzell zei

Rob, Michael en John → thanks! :-)

Gr,
Peter