6 apr. 2014

Zondag 6 april

Vanmorgen met m'n eigen ogen mogen aanschouwen hoe effectief een karperbol is. Uiteraard gevist door een crack (daar bedoel ik niet de gelijknamige werpmolen mee). De ontsteking in mijn rechterbeen speelde op en helaas werd deze visdag daardoor ingekort tot slechts de ochtend. Wel heerlijk om weer eens voor dag en dauw aan de waterkant te staan. Vissen met de vlieghengel en de penhengel gaat uitstekend samen. Sowieso heeft de actieve aanpak ons de afgelopen weken geen windeieren gelegd.


De grootste van de drie van m'n maat vanmorgen


De karpers opzoeken, en niet wachten op wat wel of niet gaat komen... De moeilijkheidsgraad zit hem vooral in de vissen en het water waarin gevist wordt.


1 lbs geel glas, Crack 100 en 0,18 mm Stilon in de bocht


Geen uitgezette vis, of vissen in afgesloten water, maar echte karpers geboren in de polders waarin wij vissen. Super schuw en ook nog eens beresterk.

Vanmorgen een spoel met 0,18 mm Stilon → breeksterkte 1,6 kg op de Crack* gezet en dan is het een beetje billen knijpen als zo'n boer de sloot op zijn kop zet.

* de werpmolen

Groeten,
Peter

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie dikke boer Peter, die gaat wel naar de 70 cm denk ik. Ving je hem op mais ? Hoe viste Danny de Carpbol ?? werpend op bellenplakaten langs het riet ?
Passief of heel langzaam binnen vissen ? Welke kleur ? Kortom een prachtsessie. Bij ons in Zeeland ligt de polderkarper dik in de paai, dus helemaal moeilijk vangbaar. Groet, Robert

Peter Linzell zei

Hoi Robert,

Thanks. Ik heb de vis niet gemeten, maar wat een power. Inderdaad op mais gevangen. Simpel en werkt bijna altijd.

Danny vist de Carpbol op bellenplakkaten en tailende karpers. Kleur; geel.

Hier wordt nog niet gepaaid door de karpers, ze zijn volop aan het azen. Zal gezien de hoge temperatuur niet lang meer duren.

Gr,
Peter