24 jan. 2014

Met de Spin grafiet vijfgrammer


Vrijdag 24 januari. Vanmiddag heb ik deze snoek van 89 cm op de vijfgrammer van grafiet gevangen. Ook weer in een onooglijk slootje. Ongelofelijk hoe rustig zo'n grote snoek zich gedraagt op goed op elkaar afgestemd ultra licht materiaal. Pas toen ik gestopt was met filmen trok hij een meter of twee nylon door de slip van de Luxor 1B. Lijn: 0,14 mm Stilon (1kg breeksterkte!) en een originele Fair Play 35 mm Terrible spinner.

Groeten,
Peter

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk,kijk,wat een gelukzalige smile op het gezicht.Proficiat.Heerlijk werk!
Mooi getekende Snoek by the way.
Ik heb eens een meterplus Snoek aan mijn 5 grammer gehad op een 25mm spinner.Gedroeg zich idem.Zwom heel rustig op de kromme hengel 2 meter weg en ik draaide het weer rustig naar me toe.Dat ging zo 5x toen het spinnertje loste.Vond ik niet erg,was tevreden met de ervaring.
Jan Schreiner heeft dit fenomeen vd rustige vis tijdens de dril op L/UL hengels beschreven.Hij noemde het de stroomdruk theorie.Ben het er wel mee eens.
Gefeliciteerd met Frank!
Groet,
Roy

Rombout van Schie zei

Gaaf Peter....
Chapeau..

Ga zo door...

Groet,

Rombout

Robert Remijnse zei

Prachtvis Peter :-) Veel mooier kan het niet worden. Wat een mooie compact gebouwde vis. Is inderdaad een mooie theorie van Jan Schreiner, staat beschreven in het boek "de werphengel als volmaakt vistuig"

Groet,

Robert

Anoniem zei

Hoi Peter,
Wat kan vissen toch mooi zijn en zo nu en dan eens een fraaie er tussen door, maakt dat moment alleen maar onvergetelijk.
Gr. lolle

Peter Linzell zei

Bedankt mannen!

Op dit materiaal gevangen is zo'n snoek een plaatje van een vis.

Groeten,
Peter