20 jan. 2014

Kunstaas workshop en vissen bij Schreineriaan Rinus
Zaterdag 18 januari. Al weken kijken Frank en ik ernaar uit, een dagje de Zuid Hollandse polder in met de Schreinerianen. Maar, daarvoor gaan we zelf eerst tubefly's en spinners maken en ook leren we hoe je een lepel kunt maken. Dit alles onder het toeziend oog van kunstaas-fetisjist John van Gameren.
De locatie waarin de kunstaas workshop wordt gehouden doet aan een dependance van de Fa. Schreiner & Zn. denken. De loods achter het huis van Rinus blijkt geen loods, maar een snoepwinkel (helaas niets te koop) voor de liefhebbers van alles rond het merk Fair Play; zelfs uit de periode daarvoor.


Na een goede uitleg en zelf kunstaas gefabriceerd te hebben is het tijd voor de polder. Wat een mooie polder, maar vooral ook wat een fantastisch mooi water heeft Rinus tot zijn beschikking. De variatie is enorm groot: weteringen, slootjes en alles daar tussen in. De keuze is reuze. Heel leuk is vooral dat de sfeer goed is, ze bestaan nog echt, genietende vissers.

Helaas missen we de uitstalling midden in de polder van klassiek Fair Play materiaal uit de verzameling van Eddy Verbeeck. Volgende keer beter, want vissen met deze door de wol geverfde mannen smaakt naar meer. Veel meer zelfs, want Frank voelt zich hier ook uitstekend op zijn plaats.
Tussen al die prachtige echte Fair Play hengels en jarenlange ervaring staat Frank met zijn bijna 15 jaar levenservaring zijn mannetje. Met zijn 165 cm lange oude Conolon glasvezel tiengrammer, een werpmolen gevuld met 0,20 mm Stilon en een 45 mm Terrible spinner vangt Frank vandaag zelfs de meeste snoeken. Onvermoeibaar struint hij voor ons uit door de polder. 'Kijk daar, kijk daar!' en als extra bonus vindt hij ook nog twee pijpenkoppen in de slootkanten.


Onze leraar John laat zien wat er mogelijk is met de Tubefly en vangt de eerste snoek van de dag. Opvallend is dat John de meeste interesse van de rovers kreeg vandaag, getuige de vele volgers, missers en lossers op zijn kunstaas.
In een van de smalste en kleinste slootjes die we aandoen krijg ik het aan de gele tiengrammer met een beste snoek. Nog geen tien seconden daarvoor zei ik tegen Olav dat je naast de kans op veel kleine snoek ook kans hebt op een groot exemplaar in voor het oog een prutslootje. Zo'n vis is altijd speciaal, maar op deze dag, en dit materiaal gevangen helemaal.

Deze dag wordt afgesloten zoals hij begon, in de loods van Rinus. Daar wordt onder het genot van koffie en cake alles helemaal opnieuw beleefd. Alle Schreinerianen en met name Rinus en John, bedankt voor deze leuke en ontzettend leerzame dag in Boskoop.

Tot ziens,
Peter & Frank


4 opmerkingen:

Sieger zei

Heerlijk stuk weer Peter en mooie vis ook... Vooral als je het mag vangen op eigen gemaakt kunstaas...

Blijf je met veel plezier volgen.

Sieger

Anoniem zei

Peter,

Zeer mooie blog, veel van geleerd en motivatie uit gehaald!
Maar heb echter een (beginnend) vraagje. Hoe bevestigen jullie het landingsnet aan je rug of zij? (zoals op de fotos's)

Gr
Bart

Peter Linzell zei

Thanks Sieger!------------------------------------------------------------------------


Hoi Bart,

:-)
Het net zit vast op mijn rug d.m.v. een magnetische net release. Belangrijk is wel dat er een lus aan je jas of vliegvisvest zit om de magneet te bevestigen.

------------------------------------------------------------------------

Gr,
Peter

Anoniem zei

een hele mooie gezellige dag. En dat niet aleen ook laat de jeugd zien wat ze kunnen. Frank ook ik ben trots op je. MVG John.