29 okt. 2013

Ouderwets genieten in Schiedam!
Zondag 27 oktober. Als ik vanmorgen om 8.00 uur richting de auto loop is het hondenweer. Raad eens met wie ik ga vissen vandaag? Inderdaad; met en bij John van Gameren. De slecht-weer-traditie op onze gezamenlijke visdagen wordt ook vandaag in ere gehouden.

John, Jolanda en de koffie moeten wachten als ik door de deur in Schiedam naar binnen ga. De kleine mannen van John en Jo staan te popelen om mij het een en ander te laten zien. En dat heeft natuurlijk voor mij de grootste prioriteit. Geweldig toch!

Koffie drinken tussen de Luxor werpmolentjes in bijna alle uitvoeringen die er ooit gemaakt zijn, een tafel vol kunstaas en als toetje worden verschillende Fair Play spinhengels uit hun foudraaltjes getoverd. Wat een verzameling heeft John  -  niet alleen om naar te kijken, maar ook om mee te vissen. En dat laatste vinden wij beiden belangrijk.


foto: Raymond Adriansjah


Om goed met kunstaas te kunnen vissen is het belangrijk de basis te hebben doorlopen. Vissen met de spinner, pas als je dat goed beheerst is het tijd om naar ander kunstaas en materiaal te kijken. Een dagje struinen met klassiek materiaal en spinners zie ik dan ook als een opfris cursus. ;-)

Aan het eind van de dag als John en ik achter een bord met tomatensoep schuiven staat de teller op 13 snoeken en snoekjes en ook de baarzen hebben weer van zich laten horen.

Peter

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik geniet er van dat jullie echte maten zijn. En dan dat klassieke materiaal erbij......... Erg leuk.


Hans
Stellendam

Peter Linzell zei

Hallo Hans,

Dank je wel! Heel veel 'vrienden' hebben de afgelopen twee jaar geprobeerd om de kameraadschap tussen ons om zeep te helpen. Dat is niet gelukt! :-) En toen er met Nanofil door ons geƫxperimenteerd werd, waren we opeens geen echte vissers meer. Ben benieuwd wat er nu weer gezegd en geschreven gaat worden over ons klassieke materiaal. John en ik blijven sowieso maten, letterlijk door dik en dun, met Nanofil, maar ook met nylon. SMILE!

Groeten,
Peter

Anoniem zei

Waarom zou je de vriendschap tussen 2 mensen kapot willen maken? Ik begrijp dat niet hoor. Maar daar hebben hebben we toen op die karperdag uitgebreid over gesproken Peter. Goede vriendschap onder vissers, dus mensen, is belangrijker dan het gebruik van welk materiaal of systeem dan ook. Wanneer gaan mensen dat nou eens begrijpen. Zeker een vriendschap met iemand als John. Die ken ik als een bescheiden en integer persoon en een prima vismaat.

Hans

jos tempelman zei

Nanofill of nylon als er tussen jullie vriendschap geen speld te krijgen is is samen vissen het mooiste wat er is blijf hiervan genieten dan geniet ik van de verhalen die daarbij ontstaan

Anoniem zei

Enthousiasme, dat is wat jullie uitstralen. Visplezier staat boven aan, onafhankelijk van het gebruikte materiaal. Op mij werkt dit byzonder inspirerend en aanstekelijk.
Raymond.

Peter Linzell zei

Bedankt mannen!!!