7 nov. 2010

John komt struinen


Zondag 7 november. De laatste keer dat John bij mij in de omgeving gevist heeft, was eind februari. Hoog tijd dus dat hij weer eens deze kant op komt. Vandaag is het zover en staat John om 10.15 uur bij ons voor de deur.Vissen met John is altijd spinnertjes uitproberen! Ook vandaag heeft John weer een nieuw spinnertje meegebracht. Een verkleinde Goliath spinner die de toepasselijke naam David heeft gekregen. Een spinnertje voor de driegrammer, maar die ook nog goed op de viergrammer gevist kan worden. Dat laatste heb ik vandaag uitgeprobeerd.

Twee zondagen op rij heb ik met de tiengrammer gevist. De grotere spinners op de tiengrammer deden het goed bij de snoeken. De vijfgrammer bracht bij de vismaten ook snoek op de kant, maar dan wel in combinatie met de 35 mm Terrible spinner. Kleinere spinnertjes leken de afgelopen weken gewoonweg genegeerd te worden door de snoeken. Toch ga ik vandaag met de Flevocane viergrams BB1 vissen met kleine spinnertjes!

John heeft zijn nagelnieuwe door Peter Ketting gebouwde 200 cm lange vijfgrammer van grafiet meegenomen. Hij heeft het hengeltje de afgelopen week een uurtje geprobeerd, maar vandaag krijgt het zijn echte vuurdoop.

De wind komt vandaag uit oostelijke richting en zal volgens de voorspellingen in de middag naar het noordoosten draaien. Gelukkig valt de windkracht mee en kan er eindelijk in de open polder weer met de ultra lichte spinhengel gevist worden.

Beiden verwachten we dat het de vangsten betreft niet veel zal gaan worden vandaag. Tegen de verwachtingen in vangen we samen vier snoekjes en een mooi aantal baarzen!


De eerste vis van vandaag is voor John, een prachtige baars.
John vangt nog meer baars op zijn nieuwe hengeltje, maar ook drie van de vier snoekjes van vandaag! Twee op de Terrible 35 mm spinner en eentje op een vijfgrams lepeltje. Een bekend lepeltje wat helaas al een aantal jaren niet meer gemaakt wordt. Dat probleem is gelukkig binnenkort opgelost, daar wordt door John aan gewerkt!


Op de viergrammer en de 25 mm Beatle bug spinner schrijf ik een snoekje bij aan de vangsten van vandaag. Datzelfde spinnertje leverde me ook een flink aantal baarzen op.Een van die baarzen mag met recht zelfs een kneiter genoemd worden. Super gaaf om zo'n baars op splitcane te drillen!

Groeten,
Peter

4 opmerkingen:

Yuki zei

Hoi mannen,

Lekker dagje weer zo te zien, mooie baarzen, te gek op het splitcane! Mooi hengeltje John, ik zie jullie hopelijk snel weer;-)

Gr Snoekie!!

dennis zei

Hoi Peter

Heeft iemand van jullie al de nieuwe lepels van Schreiner getest ??

Peter Linzell zei

Hoi Dennis,

Nog niet! Mijn voorkeur gaat uit naar S vorm lepeltjes, dus of het ervan komt...

Heb jij al met de Ben Pont spinhengel gevist?

Groeten,
Peter

Dennis zei

Hoi Peter

Nog niet, heb hem net binnengekregen
met de post met een pakketje kunstaas van John.
Ga de hengel van het weekend uitproberen en ik laat je weten hoe dat gegaan is, óke.