21 nov. 2010

Van donker tot donker

Zondag 21 november. Vanmorgen om 6.00 uur zitten Danny en ik hier aan de koffie. We gaan vandaag vissen bij John in schiedam en willen zoveel mogelijk het daglicht benutten. Onderweg pikken we Yuki op bij een benzinestation en zijn we compleet. Henk had ook graag meegegaan, maar helaas is hij gisteravond ziek geworden. Sterkte Henk!

Rond 7.30 uur ariveren we in Schiedam, waar John al buiten op ons staat te wachten. Eerst gezellig een bakkie doen! Tijdens het koffie drinken laat John ons twee nieuwe spinnertjes zien die hij gemaakt heeft voor de zesgrammer. De eerste heeft een 25 mm Moon blad en op de haak is iets groots gebonden dat in de verte aan een klein ratje doet denken. John heeft deze spinner de Bunny bug gedoopt. De tweede is eigenlijk een oudje, maar toch nieuw! Een spinnertje met een Luxor Succes blad van 27 mm, niet zoals origineel met een dregje, maar met een vlijmscherpe enkele haak.

Alle drie krijgen we van John een exemplaar van de nieuwe spinnertjes. De zesgrammers die Yuki en ik in bestelling hebben staan bij Eric Terluin laten nog even op zich wachten, de nieuwe spinnertjes krijgen hun vuurdoop aan onze vijfgrammers. Dat gaat goed, maar de Luxor Succes 27 mm is wel op de grens voor de vijfgrammer.


We gaan dus vissen met vijfgrammers, Yuki en Danny met glasvezel Fair Play Spinmatics, John met grafiet van Peter Ketting en ik met de splitcane Knoet van Flevocane. Die laatste hebben Yuki en ik meegekregen van Eric Terluin om te proberen.

Het was werken voor een vis vandaag. We hebben ruim negen uur aan een stuk gevist en nog nooit hebben we op een visdag te voet zoveel kilometers afgelegd. Maar niet voor niets!
John ving een snoekje en een snoek van 87 cm op een door hem zelf voor de vijfgrammer gemaakte tubefly. De tubefly is zonder twijfel het grootste stuk kunstaas dat op de vijfgrammer gevist kan worden. Heel traag en met rukjes moet het gevaarte naar binnen gevist worden.
Yuki en Danny hebben zijn vanmorgen met de Bunny bug spinner gaan vissen en bij Yuki is deze niet meer gewisseld. Twee snoeken zagen een prooi in de Bunny bug van Yuki. Na bijna twee weken geen snoek te hebben gevangen maakt Yuki zijn bijnaam Snoekie vandaag weer helemaal waar!


Helaas verspeelde Danny zijn Bunny bug spinner aan de bodem. Geen nood want van John mocht hij een tubefly lenen. Een rood witte tubefly, gevist onder de rook van Rotterdam, dat moest vast en zeker als rode lap op een stier op de snoeken werken. Danny ving er een mooie snoek aan.


En ik? Bijna de hele dag heb ik met het 27 mm Luxor spinnertje gevist. Over volgers en vooral missers van snoek heb ik niets te klagen gehad. Er eentje haken was een ander verhaal. Geen snoek voor mij vandaag, maar wel drie baarsjes.


Alle vier zijn we helemaal stuk als we rond 17.30 uur bij John en Jolanda thuis achter een bord tomatensoep aanschuiven. Biertjes en glaasjes Jenever van Schiedamse makelij worden bij de soep genuttigd. Daarna sluiten we deze dag af zoals hem begonnen, met koffie. Net zoals vanmorgen om 6.15 uur rijden we in het donker terug naar huis. Mannen wat hebben we weer gelachen vandaag!

Groeten,
Peter

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Peter,

Leuk verslag. Waar op dit moment bij velen de vangsten nihil zijn, gaan jullie gewoon door. Top.

Joop

Anoniem zei

Hoi mannen,
zeker weer een leuke dag gehad, wat een kneiter van een snoek John, gefeliciteerd man. Goed verslag weer Peter. Ben volgende keer weer van de partij.
Hartelijke groet. Henk

Anoniem zei

Het was echt een top dag bere gezellig. Ik hoop dat je er de volgende keer weer bij ben Henk. Ben druk bezig om je spinners te maken.Mannen tot snel.MVG john.