17 sep 2017

Zondag 17 september








#Fair Play #Penn 420SS #Made in USA #ultra light #ultra licht #oldskool #struinen door de polder #Maxima nylon monofilament 0,14 mm = 1,2 kg #streamer #pike #snoek

Groeten van Peter


11 opmerkingen:

Robert Hilbrands zei

Wat weer heerlijk om ultralicht en klassiek de snoeken te belagen, toch, Peter?

Mooie vangst!

Robert

John van Gameren zei

Mooie vissen weer Peter. Toppie.

spinner zei

Lekker weer Peet mooie vissen, maar ben je tijdens het struinen op je pik getrapt je ben zo kort van stof .

mvg andre

Anoniem zei

De karperstokken weer in het vet Peter? Eigenlijk breekt er nu wel één van de betere karperperiodes los!
Snoeken plagen is ook erg leuk, ook in de polder, dus daar voel je je wel thuis en weet je de weg.
Vang ze maar lekker voor mijn neus weg, dan heb ik geen last van de groene zoetwater krokodillen;);)

Groet,
Bas

Plompeblad zei

Mooi om zo ultralicht met streamers te vissen. Vis ze zelf meestal met de vliegenhengel, maar zal het ook eens zo proberen. Overigens mijn complimenten voor je inspirerende blog. Groet, Martin.

Anoniem zei

Dag Peter,
Leuk, streameren! Gefeliciteerd met de mooie vangst!
Wim

Peter Linzell zei

Thnx mannen, en sorry voor mijn late reactie!

Kort samengevat; afgelopen week ben ik nog een paar uurtjes op stap geweest met de Rapier. Lekker gevangen, maar het plezier is volledig verdwenen. Dus niet op mn plassen getrapt André, maar verder heb je gelijk!

Conclusie:

Voorlopig berg ik al m'n spinhengels en kunstaas op.

Blijft over PENVISSEN!!!

Groeten van Peter

Robert Remijnse zei

Mijn inziens gaat het er niet om hoe en op welke manier je geniet Peter, als je maar geniet. Persoonlijk herken ik het helemaal. Soms heb ik ook helemaal geen zin in bepaalde visserijen. Toen ik jaren terug het vliegvissen op Karper ontdekte had ik opeens helemaal de rust niet meer om naar een pen te kijken. Terwijl ik nu steeds meer geniet van de rust en integratie van mijzelf in de omgeving als ik penvis. Vissen is vaak net als het leven; dingen loslaten en weer hervinden of juist nieuwe wegen inslaan.

Groet, Robert

lolle van Houten zei

Jammer dat je op dit moment geen plezier kunt beleven aan het kunstaas vissen Peter! Als er dingen niet lekker lopen met of tijdens het kunstaas vissen of zelfs privé moet je ook niets forceren inderdaad.

Soms is het wel eens goed om wat afstand te nemen, het kan wel eens een sleur worden en dan is het plezier er ook niet, verandering van spijs doet eten zeggen ze dan.

Ik zit min of meer in een soort tweestrijd met mezelf, nl. statisch karperen met de bijbehorende rotzooi mee, waar ik al moe van wordt als ik er aan denk of gewoon een spinhengel pakken en lekker mobiel vissen.

Dan zou voor mij penvissen ook de oplossing kunnen zijn, maar hoe het ook zij het is te mooi weer om niet naar buiten te gaan met of zonder hengel en dat kan ook heel mooi zijn om van de nazomer /herfst te genieten.

Groet, Lolle

Robert Hilbrands zei

Persoonlijke keuzes... en daarom valt er voor een buitenstaander niet objectief over te oordelen. Als het goed voelt dan is het meestal ook goed voor jezelf.

Op dit moment is keuzes maken voor mijzelf wel een heel belangrijk levensthema...

Succes met plezier hebben!

Robert

spinner zei

Hoi Peet ,je weet dat ik het niet rot bedoeld he! ,weet heel goed wat je meemaakt ,alleen hoop ik niet dat het een rede is zoals ik nu momenteel mee te kampen heb .

mvg andre