31 jul. 2017

Geduld ...


De, nou ja - mijn eerste karper - op de Fair Play Winston Selection 1. Na zeven karperloze pogingen was het gisteravond raak.
De afgelopen weken waren taai in de polders rond Volendam. Overal zag je karpers, er een vangen was een ander verhaal. De muggen explosie die regelmatig de nachtrust verstoort is daar verantwoordelijk voor. Nee, de karpers zal dat geprik en gezoem een worst wezen, de muggenlarven zijn de reden dat al het andere voedsel volledig genegeerd wordt. En dus ook mijn zorgvuldig gekookte aardappelen, harde maïs en zelfs de zachte zoete blik variant werden gewoon voorbij gezwommen. Met schaamrood op de kaken moet ik bekennen zelfs boillies onder m'n pennetje te hebben aangeboden. Helaas pindakaas!

En toch, het deed mij weinig. Echt waar! Geen spoor van frustratie, wel berusting. Geduld het komt binnenkort vast goed...

Groeten van Peter

6 opmerkingen:

Robert Remijnse zei

Mooie vis Peter !! Hier in Zeeland hetzelfde verhaal. Al 10x gevist voor Jan uit de poppenkast. Muggenlarven :-)

Groet, Robert

Lolle van Houten zei

Ach Peter voor de meesten is vissen ook presteren, het moeten vangen! Gelukkig hoeft dat niet altijd, genieten en vooral ontspannen is het belangrijkste, tenminste voor mij. Het aan de waterkant vertoeven is beter dan op de bank hangen voor de TV en achter een prachtige hengel zitten is ook geen straf, ik kan daar ook van genieten.
Het is een prachtige hengel en persoonlijk zou ik de bus in de winter maanden opnieuw laten blauwen zodat je met een perfecte hengel het nieuwe seizoen kan beginnen. Hoe drilt deze hengel trouwens, merk je ook verschillen met bv. latere vergelijkbare exemplaren?
Groet, Lolle

Robert Hilbrands zei

Mooi, Peter, de aanhouder wint. Mooie vis en prachtige hengel!

Robert

Peter Linzell zei

Robert R.,alleen op de vijvers waar de karpers grotendeels afhankelijk zijn van het aas van de vissers wordt nog steeds goed gevangen. In het 'wild' hebben de karpers nu voedsel in overvloed en zeker de in het wild geboren karpers gaan daar nu vol voor!

Peter Linzell zei

Zo is het maar net Lolle!

Zoals je weet heb ik een voorkeur voor de wat oudere Fair Play's en de gele Winston sluit daar mooi op aan. Een vergelijking maken met het latere Cobold glas is van mijn kant dus niet helemaal objectief. 😉

De bus opnieuw laten blauwen heb ik overwogen, de bus is verder goed en sluit nog steeds zoals het hoort. Daarom laat ik het zo en blijft de hengel dus ook volledig origineel - maar wel goed gebruikt.

Peter Linzell zei

Thx Robert H!

😊