8 dec. 2016

Even een streamertje nat maken...


DONDERDAG 8 DECEMBER Het hengeltje waarmee ik vanmiddag gevist heb is de 200 cm lange Fair Play Spin Grafiet 5 gr. Bedoeld om met gewoon nylon te gebruiken. Van Stilon nylon uitgaand, 0,12 mm = 0,8 kg. - 0,14 mm = 1 kg. - 0,16 mm = 1,2 kg breeksterkte. De 0,12 mm De Maxima die op de Cardinal 52 is gespoeld heeft een breeksterkte van 1 kg. De grootste van de drie snoekjes van vanmiddag ging nog geen meter door de slip. Niets mooiers (op roofvisgebied) dan met goed op elkaar afgestemd ultra licht materiaal achter de poldersnoeken aan te gaan!

Groeten,
Peter

6 opmerkingen:

FER zei

Lijkt mij een goed vangend streamertje. Bind je zelf?
Die splash foto is gaaf!

Peter Linzell zei

Hoi Fer,

Top streamertje voor de ul spinhengel en kan zelfs uitstekend op een vliegenhengel gevist worden! Nee, ik heb geen tijd om te binden, (ik ga liever vissen!) dit streamertje komt bij Gerrit Elbertse vandaan. http://www.snoekstreamers.nl/

M'n vismaat John van Gameren maakt trouwens ook prachtige streamertjes en tubefly's voor zowel de spinhengel als de vliegenhengel.

Groeten,
Peter

Anoniem zei

Prachtig, Peter. Door de recente vangsten van toch flinke snoeken op mijn nieuwe Floret icm caperlan nylon heb ook ik steeds beter in de gaten dat je met goed op elkaar afgestemd materiaal heel licht en subtiel kan vissen. Heerlijk!

Robert Hilbrands

Peter Linzell zei

Hoi Robert,

Dat vind ik ontzettend leuk om te lezen!

Gr, Peter

derkschrikkema zei

Hallo Peter,

Steeds meer mensen krijgen door dat je met goed op elkaar afgstemd materiaal ook grote vissen de baas kunt en daar ook veel plezier aan beleefd,

Groeten,

Derk Schrikkema

Peter Linzell zei

Hoi Derk,

Gelukkig wel!

Gr,
Peter