12 aug. 2016

Beleving 


Vrijdag 12 augustus.  Vanmorgen moest het nog 6.00 uur worden toen ik gewapend met een klein emmertje gevuld met (in de schil gekookte) aardappelen door de polder struinde. Eerst voerplekjes maken, en die daarna een voor een afvissen. Klassiek vissen op karper,  zowel het aas als het gebruikte materiaal. Niet puur gericht op het resultaat,  maar beleving. Dit is niet karpervissen,  nee ik noem het karperbeleving. Klassiek of misschien zelfs wel achterhaald,  zowel de aardappel als het materiaal voldoen nog steeds!

Groeten,
Peter

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Degene die denkt dat dit achterhaalt is begrijpt het niet helemaal
Methoden zijn nooit achterhaalt alleen soms uit de mode


Ge jerry

Abu 33 zei

Peter,

Helemaal mee eens! Beleving daar gaar het om, ik zit op mijn laatste avond van een prima vakantie in Italie, maar kan niet wachten om weer in NL te gaan pennen met mijn grafiet Special light 3.20m icm de ABU 33. Het formaat is niet belangrijk, het gevoel is wat telt en de beleving compleet maakt.

Gr Wil. (Abu33)

Machiel van ingen zei

Prachtig voer om mee te vissen

John van Gameren zei

Hallo Peter men begrijpt nog steeds niet dat de vis bepaald en niet wij. Wij kunnen van alles verzinnen. Wat misschien tijdelijk werkt. Dan volgt er gewenning. immers tegenwoordig vissen we met de mode mee dus allemaal het liefst met hetzelfde aas om ook de grootste vissen en het liefst in flinke aantallen te vangen. Alleen wie inventief is en begrijp dat ze in oud aas niet voor niets beten zal meer vangen dan de horde trendvolgers. Of het nu op karper of op roofvis is. Weer mooie vissen Peet ;-). MVG john.

Peter Linzell zei

Precies Jerry 😉

Peter Linzell zei

Jij snapt het Wil!

Peter Linzell zei

Machiel, daar ben ik het helemaal mee eens!

Peter Linzell zei

Thx John!