19 jan. 2015

Abu (ABU) Garcia for life

links 1975 - 1968 in het midden - 2015 rechts

Uitpakken foto's maken en daarna lekker vissen met Danny.Danny met de vliegenlat en een flinke Faunaland streamer, ik met de FP tiengrammer, daaronder een ABU Cardinal 33 uit 1975 en een streamer van 'ome' Gerrit.S'avonds nog wat extra plaatjes geschoten!Vrijdag 16 januari. Degelijk, betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden, een vriend voor het leven. Al deze eigenschappen vind je terug in de ABU Cardinal 33. Als je dan ook nog eens meeneemt dat tot op de dag van vandaag nog steeds alle onderdelen verkrijgbaar zijn!

In Japan is de Cardinal 33 (en de licht gewijzigde opvolger de Cardinal 3) nog steeds ontzettend populair - ja, je leest het goed. Het is daar zelfs mogelijk om je Cardinal met aluminium spoelen en speciale lijnrollers geheel aan te passen tot het gebruik van rekloze moderne lijnen. Liever een modern uitgevoerde kunststof spoel, geen probleem en wat te denken van een dubbele slinger. Een ultra lichte klassieke slinger kan natuurlijk ook. ;-) En als dat nog niet genoeg is, is er de mogelijkheid om nog meer gewicht te verliezen.

Bijkomend voordeel van deze hype is dat Pure Fishing - waar ABU onderdeel van is - de oer Cardinal (zelfs in verschillende uitvoeringen) weer in productie heeft genomen. Hoera!!! Dat gejuich is helaas van korte duur, want alleen de  Japanners kunnen daarvan profiteren. Hoewel... Om een lang verhaal kort te maken, ik heb er een besteld bij ProshopKs in Japan.

Aan het begin van de middag mocht ik hem uit handen van de pakketbezorger in ontvangst nemen. Yes!!!  Voor nog geen driehonderd Euro ( Cardinal Euro 211, = , BTW 44,31  + 17,50 afhandelingskosten ) ben ik de trotse eigenaar van een gloednieuwe ABU Cardinal 3. Omgerekend naar de te verwachten levensduur een koopje.


Zaterdag 17 januari

Cardinal 3 Black Pearl
De slip is getest, en is zoals verwacht UITSTEKEND!
Zaterdag 17 januari. Vandaag ben ik vrij. ;-)  Voor de meeste lezers vanzelf sprekend, maar ik werk bijna iedere zaterdag. Toeval, want ik had de Cardinal nog niet verwacht. Een dubbele bofbips dus! De nieuwe aanwinst maakt zijn debuut onder een Fair Play Rapier. Mocht een Japanner via Google op SddP terecht komen dan is de kans groot dat er flink gekwijld wordt achter het scherm. Waarschijnlijk niet om de afgebeelde vissen, maar die prachtige hengeltjes zijn daar niet te koop.

De lijn die ik gebruik is uiteraard nylon. Dikte 0,12 mm met een treksterkte van 1,2 kg. Dat is eigenlijk te zwaar voor het Rapiertje... Leuke weetjes; de Cardinal 3BP is standaard uitgerust met een moderne lijnroller en de kunststof spoel is versterkt met carbon en een brons busje in het hart van de spoel.

Ultra licht met het juiste materiaal is kicken. Wat blijft dat toch spannend, gericht op snoek met wat voor sommige vissers een heel licht vlokhengeltje is. Kleine streamertjes gebonden op een dunne enkele haak, waarvan de weerhaak uiteraard plak geknepen is maken het spel met de rovers voor mij echt fair play. Dit is niet vissen, dit is een avontuur beleven. Vandaag niet in de polder, maar gewoon hier in Volendam.

Als ik aan het eind van deze middag door ons mooie dorp terug naar huis loop is dat met een grote glimlach van oor tot oor. Drie prachtige rovers op dito materiaal gevangen, genieten!


Zondag 18 januari. Vanmiddag staat een zware training richting de halve marathon die Francine en ik binnenkort samen gaan lopen op het program. Bijna twee uur lang kneiterhard afzien in de regen en kou... Help mijn vrouw heeft een hobby. Voor het lopen uit ben ik toch nog een uurtje naar de waterkant gegaan. De Cardinal 3BP voor de gelegenheid onder de FP Spinmatic vijfgrammer gepast, en het voelt en ziet eruit alsof ze echt voor elkaar gemaakt zijn. Een snoekje zag een prooi in het muis streamertje en o wat buigt dat Spinmatic spinhengeltje toch gretig, zelfs op een klein snoekje.

 

Geen opmerkingen: