26 jul. 2014

Nostalgische karperfilm uit 1975


De wilde karper
Regie + camera: Paul van de Logt


Visser: Ben Breuker


Prachtig, en op deze manier (en met dit materiaal*) kan natuurlijk ook in 2014 op karper gevist worden. Leuk; bijna aan het eind komt J.B. de Winter - met fotocamera - in beeld. Alleen jammer dat de wilde karper bijna overal in Nederland verdwenen is.

*Mitchell 300 en gele FP Winston

7 opmerkingen:

Ernst zei

Hoi Peter,

Wat een leuke film! Dank voor het plaatsen van de link. 1975 was het jaar waarin ik mijn eerste karper ving. Dat maakt de film vanuit nostalgisch perspectief voor mij nog leuker. Ik ving deze met een 10 grams spinhengel en een broodkorst. De karpervisser in de film vist volgens mij met een Fair Play zeehengel om de hele aardappel te kunnen lanceren!
En dan zouden veel hedendaagse karpervissers zware hengels gebruiken! 90 gram werplood en 90 gram aardappel zijn natuurlijk even zwaar. Nostalgisch en modern karpervissen lijken dichter bij elkaar te liggen, dan ik dacht...;-)

groet van Ernst

Marcel zei

Hey Peter ,

Mooi stukje nostalgie echt leuk om naar te kijken.


Groeten Marcel

Anoniem zei

Hallo Peter,

Mooi stukje film. Voor mij was en is dit de manier van karpervissen. Hierdoor ben ik gaan vissen op karper. Tijden veranderen en ieder zijn eigen ding uiteraard, maar dit is voor mij het echte vissen.
Trouwens jouw stukjes over het vissen in de polder zijn echt mooi.

grt.
Henk

Peter Linzell zei

:-)

Het verbaast mij soms hoe er op (vooral door de jongere generatie karpervissers) karper gevist wordt. De aandacht voor wat zich onderwater rond het aas afspeelt is volledig weg. Vissend, met de rug richting de hengels, ik zie het geregeld.

Groeten,
Peter

Ernst zei

De aandacht voor wat er zich rond het aas afspeelt is er ook bij de jongere generatie karpervissers echt nog wel. Deze wordt tegenwoordig gevisualiseerd via een onderwatercamera en beelden op een notebook. Dan ben je als moderne karpervisser natuurlijk wel genoodzaakt om met je rug naar de hengels te zitten als het zonlicht je beeldscherm verblindt!

Peter Linzell zei

;-)

wim zei

mooie film vooral de rustgevende muziek haha