29 mrt. 2014

Een tevreden mens
Donderdag 20 maart. Vanmorgen hebben Francine en ik onze handtekeningen gezet: we gaan verhuizen. De ruime groene wereld waarin ik geboren en getogen ben wordt verruild voor een kleinere wereld. Een bewuste keuze, en het einde van een tijdperk met heel veel mooie maar ook minder fraaie herinneringen wordt definitief afgesloten. Het boek is gesloten, tijd om een nieuw boek te beginnen.


Daarna hebben Danny en ik een mooie middag in de polder beleefd. Beiden vingen we een boerenkarper en ik loste er ook nog eentje. Helaas haperde mijn mobiel en dus ook de camera, en is de karper van Danny daardoor niet vastgelegd voor het nageslacht. Dat Danny's penhengel het leven liet kon er ook nog wel bij! Nou ja, deze dag kon hoe dan ook toch niet meer stuk!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag 21 maart. Danny mag voorlopig met mijn oude Hardy Trotter pennen, en dus kan er vanmiddag gewoon gevist worden op karper. Zo gezegd zo gedaan, en was het Danny die afgelopen zondag de aanbeten kreeg en de karpers ving, vandaag was het mijn lucky day. Samen vissen is samen genieten, en het doet er niet toe wie van ons twee├źn het aan de stok krijgt met zo'n beresterke boerenkarper.
De prijzen van deze gele glasvezel hengels knallen de lucht in! De komende jaren zullen die alleen maar HOGER worden...


Als we net voor het donker samen de polder uitlopen zijn er drie karpers tijdelijk op het droge geweest. De FP's van geel glas zijn fantastische hengels, zowel om te zien als om mee te vissen. Yep, er zijn vast en zeker betere hengels te koop. Vissen is een hobby en naast vangen is de beleving ook belangrijk - voor mij dan! Daarom vis ik ook niet uit een tent op karper... De manier waarop de vis gevangen is, maar ook de omgeving waarin gevist wordt geeft de meeste voldoening. Gelukkig denken mijn vismaten er ook zo over.

Groeten,
Peter


Afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag is er in de middag steeds een paar uurtjes gevist.


Geel glas vijfgrammer, Pelican 50 werpmolentje en 0,12 mm Maxima
Alvast een voorproefje van afgelopen donderdag.  :-)


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Peter,

Alle reden voor een tevreden mens Peter, vissen in een prachtige omgeving en met een hengel die daar voor gemaakt is.
Het delen van al dat moois samen met een goede vriend.
Vrouw en kinderen gezond, dus het kan niet beter!
Gefeliciteerd met jullie nieuw thuis en een begin van een nieuw tijdperk.
Gr, lolle

Peter Linzell zei

Dank je Lolle!

Gr,
Peter