12 nov. 2013

Streamer en lepel


Zondag 10 november. De afgelopen jaren zijn er heel wat bloggers over de Hengelsport bijgekomen. Ik juich dat toe, lees en leer graag bij over m'n hobby. Ook op forums valt een hoop informatie te vergaren. Wat me bij die laatste wel opvalt is dat het vaak dezelfde personen zijn die overal en altijd hun mening geven. Helaas - in mijn ogen - vaak niet goed onderbouwd. Kijk ik naar de bloggers over het vissen met de spinhengel en penhengel, dan blijkt dat helaas ook schering en inslag. Nu moet iedereen lekker vissen zo als hij of zij het leuk vindt, en erover schrijven natuurlijk óók. Maar, de afgelopen jaren ben ik behoorlijk vaak aangevallen, niet persoonlijk over de mail, maar via reacties onder mijn verslagen, maar ook door collega bloggers op hun websites. Zo, dat lucht op!  ;-)

Ik ben vanmiddag een kleine drie uur op pad geweest met de twaalfgrammer, Luxor spinmolen en nylon met een breeksterkte van 2, 4 kg. Afwisselend is er gevist met de grootste Traditional lepel en een forse VGS streamer.


Waar ik op afgestorven plantenresten stuitte werd de lepel vervangen door de streamer, die laatste kan bijna zonder vuil te pakken of vast te lopen door de planten gevist worden. Twee kleine snoekjes kon ik op deze manier bijschrijven.
De Traditional lepel kan hoog in de oppervlakte en tegelijkertijd traag gevist worden. Heeft bij mij een streepje voor op de vergelijkbare Pako S (ook een hele goede lepel), omdat die sneller gevist moet worden en daarbij meer uitslag links /rechts heeft. Vooral straks in de winter maakt dat het grote verschil. De Traditional lepel bracht drie mooie snoeken op het droge. Geland met de hand, liever geen net als er met een dreg gevist wordt.

Peter

5 opmerkingen:

FER zei

Ha, je kon het niet laten om even je gram te halen. Prima toch, om ook eens een tegengeluid te produceren. Ach en wat is de waarheid, iedereen heeft zijn eigen waarheid en met tijd en wijlen probeert iedereen zijn gelijk te halen. In deze heb ik zwaar het gevoel dat jij volledig in je recht staat. Lekker toch.

Grtx, FER

Kees zei

Niet teveel over materiaal doorzagen en gewoon genieten aan de waterkant !
Da's mijn filosofie. Ben overigens wel een fan van je blog en lees het altijd met veel plezier !

remco zei


Nanaofiel is technisch gezien een betere lijn voor kunstaasvissen, net als carbon voor spinhengels,ook technisch beter.Maar ondanks dat ik hier van overtuigt ben vis ikzelf daar niet mee. Ik geniet nog steeds genoeg van het oude maar ik blijf nieuwsgierig naar de vooruitgang en lees daar graag over zolang het vakkundig en langdurig getest is en vergeleken.(peter bedankt). Als ik meer geld had ging ikzelf ook alles testen behalve nanofyl en soms een hengeltje lenen dan weet ik het echt zeker wat ikzelf het fijnste vind of beter. Helaas zijn deze 2 niet altijd aan elkaar gekoppeld.


Peter Linzell zei


Hoi Fer,

Gefeliciteerd met NEGENTIG CENTIMETER pike on the fly! Grote klasse!!!


--------------------------------------------------------------------


Hoi Kees,

:-)


--------------------------------------------------------------------


Thanks Remco!


--------------------------------------------------------------------

Gr,
Peter

jerry zei

Peter

Ik heb zelf dit jaar Daiwa Tournament 8-Braid gevlochten lijn en Nanofil uit geprobeerd maar ik kan er niet aan wennen , trouwens ik hoor tegenwoordig weinig meer over Nanofil op het net , bladen etc misschien was het toch niet de lijn die ze in gedachte hadden
Ik heb in 40 jaar geleerd wat de nadelen van nylon zijn maar belangrijker ook de voordelen en eerlijk is eerlijk nylon verbeterd ook steeds hoewel ik nog steeds bij de Stren blijf hangen

gr jerry