15 nov. 2013

Twee uurtjes struinen met Frank


Woensdag 13 november. Frank begint het vissen met de spinner nu echt onder de knie te krijgen. Ieder beschikbaar uurtje wordt door hem gebruikt om ervaring op te doen. Het begint zijn vruchten af te werpen! Keer op keer de spinner precies plaatsen waar jij wilt dat ie naar toe gaat. Het ding laten draaien voor de bodem bereikt is, en zo voorkomen dat vuil ervoor zorgt dat het een dood stuk blik wordt. Maar net zo belangrijk: zo vis je niet onder de snoek door, en verspeel je ook geen spinners meer op de bodem. Een worden met je materiaal, het moet een verlengstuk van jezelf worden. En dat krijg je, ongeacht de prijs van het materiaal, niet meegeleverd. Dat moet je leren door het te doen, zoals alles in het leven. De lelijke bruine tiengrammer heeft een speciale plaats in zijn slaapkamer gekregen. En, Frank kijkt nu met heel andere ogen naar dit stuk glasvezel zonder onnodige opsmuk.

Een extra krantenwijk is erbij gekomen, meer inkomsten, maar ook straks extra kaartjes met de nieuwjaarwens horen bij deze deal. Het hek is van de dam, er moet een lichter spinhengeltje bijkomen. Het geld brandt in pa's portemonnee, maar ik kan me beheersen. Door er zelf voor te werken beseft hij de waarde van zo'n hengel, en dan ga je er vanzelf anders mee om.

Mocht hij het bedrag niet halen, dan spring ik met een grote glimlach bij, en ook een degelijk werpmolentje kan er dan ook nog wel vanaf. Vissen met je zoon is echte rijkdom en niet in geld uit te drukken.

Peter en Frank

4 opmerkingen:

FER zei

Hopelijk leest Frank de laatste zinnen van je verslag niet! Leuk lekker samen vissen.

Grtx, FER

Anoniem zei

Hoi Peter,

Leuk dat je zoon zo veel plezier heeft in het vissen met spinners.
Zelf ga ik ook wel zo af en toe met onze twee zoons (van 10 en 12 jaar) erg leuk, vooral als er ook nog wat gevangen wordt.

Voor wat voor hengel is Frank aan het sparen? Vast een mooi licht allround spinhengeltje.

Groeten, Ard

Anoniem zei

Hoi Peter, Klopt helemaal vissen met je zoon jong of oud, dat is goud. Als ik met één van de knapen van mij op stap ga let ik meer op hun dan op mezelf. Ik loop dan geweldig te genieten.

Groet,
Gerrit

Peter Linzell zei

Thx mannen!

@Ard, een vijfgrammertje.

Gr,
Peter