26 sep. 2010

Splitcane uit Frankrijk


Splitcane uit de Flevopolder en uit Frankrijk

Zondag 26 september. Luxor Luxe Ultra Legére 0,5 - 3 gram staat te lezen op Danny zijn laatste aanwinst. Een heuse ultra lichte splitcane spinhengel van het beroemde Pezon et Michel. Een hengeltje bedoeld voor een nylon lijntje met een breeksterkte rond de 0,7 kg. Het hengeltje zal zeker 40 jaar oud zijn, maar verkeert ondanks zijn leeftijd nog steeds in nieuwstaat.

Vandaag gaat Danny er voor de eerste keer mee vissen. Yuki heeft mij een sms-je gestuurd of ik zin heb om met Danny en hem mee te gaan vissen. Mijn antwoord is kort: JA! Lekker de polder in, ik heb er ontzettend veel zin in.

Vissen met splitcane is net zoals voor mij een aantal weken geleden ook voor Danny nieuw. Na zijn eerste worp en het spinnertje daarna naar binnen te hebben gevist, is ook Danny verbaasd. Wat vist dat lekker!!!
Het duurt niet lang of Danny vangt zijn eerste baarsje op het hengeltje. Duidelijk is daarna meteen dat er een splitcane liefhebber bij is! Danny en ik vangen meerdere baarsjes achter elkaar. Yuki vist met de Spinmatic vijfgrammer en een terrible 35 mm spinnertje en haakt daardoor minder baars dan wij. De 35 mm spinner is voor de baarsjes te groot! Snoekie Yuki heeft het op een andere rover voorzien en dat zou later helemaal goed komen!


De eerste snoek van vandaag laat zich verleiden door een JvG spinnertje met een Indiana blad van 18 mm met daarachter een zwart vliegje. De Flevocane BB1 maakt een fraaie buiging richting de snoek, die niet veel later op zijn beurt moet buigen voor het splitcane.


Snoekie Yuki maakt zijn naam waar en vangt de tweede snoek van vandaag. Een heel aparte snoek, want kop van de snoek is aan beide kanten anders van kleur!
Hoe verder we het polderslootje uitvissen hoe groter de baarzen worden.


Baarzen die prachtige sport geven op onze splitcane Rapiertjes!


Yuki vangt dan met de 35 mm terrible spinner ook goed baars.


Danny heeft het prima naar zijn zin in de polder. Meerdere baarzen van een mooi formaat vangt hij achter elkaar.


Kleine slootjes zijn vaak schatkamers voor de liefhebbers van het ultra lichte spinnen. Veel vissers laten deze slootjes voor wat ze zijn, er zwemt volgens hen slechts klein spul rond. Met een kneiter van een snoek bewijst Yuki vandaag toch echt het tegendeel.


Niet veel later voegt onze snoekentemmer daar nog een fraaie poldersnoek aan toe!

Het was een visdag om in te lijsten. Goed gezelschap, een mooie omgeving, prachtig weer en ook nog eens goede vangsten voor ons alle drie. Bedankt mannen, ik heb genoten!

Groeten,
Peter

2 opmerkingen:

Yuki zei

Hoi Peter,

Inderdaad een heerlijk daggie, fijn dat je hebt kunnen genieten, dat was nou net de bedoeling 

Gr. Yuki

Ronnie zei

Hi gasten,

Genoten van jullie dag, zij het virtueel...

Mooie hengel, Danny ;)

Ron