19 jul. 2009

Rapieren met John


Zondag 19 juli. Vandaag is een speciale visdag. John van Gameren, waar ik al geruime tijd contact mee heb, komt een dagje struinen door de polder. Leuk om iemand waar je regelmatig mee mailt (en ondertussen al flink wat door hem gemaakte spinnertjes van bezit) eens in het echt te ontmoeten. Om 8.00 uur schudden we elkaar de hand en daarna is het tijd voor koffie.

Bij de koffie komt geen koek, maar wel door John gemaakte spinnertjes te voorschijn. En die zijn voor mij! Daar ben ik uiteraard heel blij mee, snoepgoed voor de twee-, de drie- en de vijfgrammer. Een aantal spinnertjes zijn nog niet in de praktijk getest, maar dat gaan we vandaag doen.

Uiteindelijk hebben we alleen met onze Rapiertjes gevist en daar hebben we geen spijt van gekregen. Het weer viel 100% mee, en de rovers verleenden hun medewerking en onze kleine spinnertjes kregen er flink van langs. Beiden visten we met 10% nylon op onze werpmolentjes. Na vorige week met 12% gevist te hebben weet ik het zeker: op de Rapier vist 10 % gewone nylon het prettigste! Je merkt duidelijk verschil met werpen.Het is een visdag geworden met flink wat baars, een ruisvoorn voor John en voor mij een leuke snoek.
Van de geteste spinnertjes sprong een exemplaar voor mij eruit, een beatle bug met een Terrible blad van 20 mm. Een aantal mooie baarzen en de snoek dachten er ook zo over, en vielen voor de Terrible bug.

John, het was leuk om jou een keer te ontmoeten, en vooral om samen te vissen. Dat doen we zeker nog een keertje over!

Groeten,
Peter

1 opmerking:

Frans zei

Peter,

Ik lees altijd met veel plezier je blog. Ben zelf, sinds kort, ook in het bezit van een JS Rapier, zij het dan met een gewoon handvat (dus niet zo'n sigaarvormige).
Ik zal je eens een paar spinnertjes opsturen, die ik voorzien heb van een natte vlieg. Heb ik gisteren zowaar een zeelt mee gevangen.

Frans.