19 mrt 2019

Zondag 17 maart 2019


Fair Play tiengrammer van cobold glasvezel, LuXor halfbail spinmolen, 0,17 mm Maxima nylon - treksterkte 2 kg en een KePo lepel. 




Het roofvisseizoen loopt op z'n eind en ondertussen zijn ook de eerste karpers van 2019 al geland. Naast de vertrouwde polders is er dit seizoen ook geregeld door mij gevist in voor polderbegrippen groot en dieper water. Ook daar voornamelijk met licht materiaal, het moet natuurlijk wel Fair Play blijven.  De tiengrammers van cobold en grafiet voldeden, sterker nog zwaarder vissen is niet nodig gebleken. Ik ben drie keer met de twaalfgrammer, en twee keer met de vierentwintiggrammer op pad geweest, gewoon omdat het leuk was om iets anders te proberen. Ultra licht vissen heb ik alleen in de polder gedaan, en vind ik persoonlijk nog steeds het mooiste. Het materiaal maakt de vis!

Groot water, grote snoek...

Dat klopt! Gemiddeld heb ik meer zeventig centimeter plus snoeken gevangen dan in de polder, dikke tachtigers zijn geland, en als kersen op de taart een snoek van eenmetertwee en een snoek van eenmetertwaalf. Maar, ik kreeg het niet kado en de dagen zonder vis op de kant zijn niet op een hand te tellen,  maak er maar twee handen van. Af en toe een paar uurtjes met de ultra lichte spinhengel in de polder en dan kon ik er weer tegenaan.

Vorige week maandag was ik ontzettend blij met een snoek van vierenentachtig centimeter, en op de tiengrammer gevangen een hele mooie vis.

Afgelopen zondag heb ik flink wat uren, kilometers en worpen gemaakt. Geen teken van snoek en ik liep zelfs al met plan om toch maar naar de polder te gaan. Nog geen twee minuten later is daar uit het niets een keiharde knal op de lepel.  Zesennegentig centimeter ...

Verder is het stil gebleven, maar hier doe ik het voor!

Groeten van Peter

2 opmerkingen:

derk schrikkema zei

Hallo Peter,

Klopt Peter,een 10 gr. hengel is al voldoende om de grootste snoeken te landen wat kunstaasvissen betreft,maar ook het ultra licht spinnen kun je behoorlijke vissen mee landen,dat duurt soms niet langer dan 5 minuten, uitzonderlingen zijn er natuurlijk ook,jij hebt trouwens al mooie snoeken gevangen zie ik,dit seizoen,ook nog een paar metersnoeken, ja, dan kan het niet meer stuk,veel plezier verder,

Groeten,

Derk

Anoniem zei

Hi Peter,

Mooie vissen. En nu weer overstappen op de karper. Zijn ze alweer actief in de polder?

Groet,
Bert