11 jan. 2017

WINDKRACHT ZEVEN


Woensdag 11 januari

Dubbele splitringen en platgeknepen weerhaken. 


Flinterdun en daarom tergend traaaaaaag naar binnen te vissen...
Wordt helaas zoals met zoveel goed kunstaas voor de polder gebeurd is niet meer gemaakt.
Vroeg beginnen, is met daglicht thuis komen. En zo blijft er ook vandaag mooi nog een uurtje vistijd over voor mij. Met voornamelijk de wind in de rug kon ik gewoon met de tiengrammer en daarvoor m'n favoriete lepeltje vissen. En bijna uit m'n jas gewaaid, mocht ik tijdens dit bonus uurtje toch nog een mooi snoekje bijschrijven.

Groeten,
Peter

12 opmerkingen:

Robert Hilbrands zei

Mooi man! Ik hoop morgen nog een uurtje in de middag te pakken met de nieuwe vijfgrammer, vóór het winterweer inslaat.

Robert

Peter Linzell zei

Thx Robert, en succes morgen!

Gr,
Peter

Anoniem zei

Pracht lepeltje, Peter
Is-ie niet verbogen na een snoek aanval ? ( omdat hij flinterdun is)
Lepels worden door bijna niemand meer gebruikt tegenwoordig ( ze staan allemaal met 40 grams jerkbaits te gooien)
en daarom een geweldig stuk kunstaas ! Heb zelf goede resultaten met de Pelikaan lepeltjes.
Nog even genieten voordat de vorst toeslaat....

Groeten, Kees

Peter Linzell zei

Hoi Kees,

Dit lepeltje heeft al heel wat snoek aanvallen doorstaan.😉

Jerkbaits vissen in de polder doet mij meer aan harken naar snoek denken... Goede lepeltjes voor de polder zijn zeldzaam, de Pelikaan lepels zijn ook heel goed.

Gr,
Peter

FER zei

Mooi, weerhaakloos, zeker prettig met de 'inhaking', is dat een woord?, van dit snoekje.

Peter Linzell zei

Hoi Fer,

Absoluut, en niets mis met je woordkeuze hoor!

Gr,
Peter

Robert Remijnse zei

Mooie Snoek weer Peter. Koesteren als een sieraad die lepeltjes. Maakt John van Gammeren geen lepels ?? En heeft Jan Bassez niets geschikts meer in zijn assortiment ??

Peter Linzell zei

Hoi Robert,

Ik koester ze zeker. John van Gameren maakt uiteraard ook mooie lepels. Mondjesmaat, want het is echt handwerk wat John maakt. Een lepeltje uit een plaat staal of messing kloppen is behoorlijk arbeidsintensief.

De Bullock en Herter polderlepels (gelukkig nog steeds te koop bij Jan Bassez) zitten standaard in m'n kunstaas doosje als ik de polder in ga. En de Pelikaan lepels zijn ook uitstekende lepeltjes voor de polder. Wel het dunne blad kiezen! En nu ik toch bezig ben - vergeet de Poask lepels niet!!! De Lyts is m'n favoriet voor de vijfgrammer.

Van al deze lepeltjes kan ik er geen een zo traag en hoog vissen - met behoud van actie - als de KePo lepels. Zelfs de Herter polderlepels niet.

Ik hoop dat Kees Pootjes ze weer gaat maken in de toekomst! De mal heeft hij nog.

Groeten,
Peter

lolle van Houten zei

Hoi Peter,
Ik ben een grote liefhebber van lepels en deze KEPO lepeltjes zien er heel mooi uit, jammer dat die Poask lepels van 5 gram zo moeilijk verkrijgbaar zijn lijkt het wel, want mijn Pako lepels van 5 gram beginnen aardig op te raken.
Groet,
Lolle

Peter Linzell zei

Hoi Lolle,

Volgens mij heeft Hans de Boer (Poask) het ontzettend druk gekregen.😉 En terecht natuurlijk! Hopelijk lukt het jou om binnenkort de voorraad Lyts S5 lepeltjes aan te vullen. Meestal is gepolijst RVS niet zo'n probleem, de gespoten uitvoeringen is een ander verhaal. Via via heb ik vernomen dat een aantal Schreinerianen gezamenlijk een order bij Poask geplaatst hebben. Ook gespoten uitvoeringen, dus het kan wel.En een patroon aanbrengen met een watervaste stift kan natuurlijk ook.

Robert en Frederik heb ik uitgenodigd om hier een dagje te komen polderen. Ik zou het ontzettend leuk vinden als jij dan ook komt!

Groeten,
Peter

lolle van Houten zei

Hoi Peter,
Ik heb het mee gekregen van mijn vismaat Alex die nog lid is van de Schreineriaan, dus heb inderdaad mijn eigen bestelling gedaan. Ik ken Hans de Boer redelijk goed en deze lepels worden naar mijn eigen wensen gespoten en kan ze zelf komen halen.

Als jij Robert Hilbrands bedoelt, want die vroeg me al of ik eens richting Volendam wou komen om daar met jouw door de polder te struinen dan ben ik graag van de partij Peter.
Hopelijk gaat deze vrieskou niet te lang duren en kunnen we er een mooie dag voor uit kiezen!
Groet,
Lolle

Peter Linzell zei

Hoi Lolle,

Dat is dubbel goed nieuws!

Met een beetje mazzel zet de vorst niet door. Dan kun je (hopelijk binnenkort) de special paint Poask lepeltjes in Volendam en omstreken zwemles komen geven. ☺

Groeten,
Peter