31 dec. 2015

De laatste snoeken van 2015Woensdag 30 december. Bloggen, zeg maar verslagen schrijven op de laptop, het is er dit jaar maar heel weinig van gekomen. En ja, er Is Facebook en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt.  En dankzij Facebook heb ik ook een hoop nieuwe vrienden gemaakt. Wat mij wel duidelijk is geworden het afgelopen jaar is dat de klassieke manier van vissen, struinen door de polder met ouwe meuk ;-) gewaardeerd wordt. De vele leuke reacties op Facebook en in mijn mailbox bevestigen dat des te meer.

Dat er soms iets opgestuurd wordt naar Volendam vind ik helemaal speciaal.  Van Kees Pootjes - mijn grote voorbeeld toen ik nog een snakie was - het goede draad om spinners op te bouwen en als bonus een aantal lepeltjes.  Niet zomaar lepeltjes en daar ben ik ondertussen dan ook achter gekomen. Binnenkort ga ik bij Kees op de koffie en ik zal het aankomende jaar meer vertellen over hoe deze lepeltjes zijn ontstaan.

Afgelopen dinsdag lag er een enveloppe op de mat met spinnerbladen afkomstig van Arnold. Daarin zaten o.a. vijf Luxor Succes bladen van 35 mm. Een daarvan is nu onderdeel van een spinner. De andere vier worden ook getransformeerd tot spinner. De laatste keer struinen dit jaar doe ik dan ook met de spinner van Arnold en de lepel van Kees.

Wat ruim 35 jaar geleden snoek ving doet dat nu nog steeds, niet alleen het kunstaas ook de spinmolen en spinhengel voldoen.  Met twee snoeken op het gras is een in alle opzichten fantastisch visjaar in stijl afgesloten.

Ondertussen kijk ik vooruit en wat zou het ontzettend leuk zijn om af en toe weer eens op pad te gaan met een aantal echte Schreiner liefhebbers. Tot een paar jaar geleden iets dat bijna wekelijks gebeurde. Vissen alsof je het boek 'Flitsend Nylon' instapt.

Hopelijk wordt 2016 een jaar met Fair Play in de polders,  maar vooral ook Fair Play naar elkaar!

Tot volgend jaar,
Peter Linzell
Volendam 

3 opmerkingen:

Bokma Age Willem zei

Tot volgendjaar Peter.
En goede vangsten voor / in 2016.

Peter Linzell zei

Tot volgend jaar Age. :-)
Van hetzelfde!

Anoniem zei

Beste Peter ,
Ik ben een 74-rige man ,die vanaf zijn 12-de in de rolstoel zit . Ben geboren in Diemen , nu woonachtig in Drenthe , en vanaf het begin een vaste klant bij Jan Schreiner geweest . Helaas begeven mijn krachten het en staan de mooiste hengels van Jan & Zn . nutteloos in mijn huis ( o.a. 5 gr. glass king spinhengel , karperhengels zwaar en licht , een
juweel van een zeelthengel , enz. ) Ik zou het geweldig vinden als de ware liefhebber(s) ze voor een redelijke prijs wilden overnemen en vooral er mee zouden vissen ! Misschien iets voor jou ? of andere " Oude School " vis-vrienden ? Ik praat het liefst met mensen , dus bel gerust op 0522-472432 indien geinteresserd .

Groeten ,
Huib