10 feb. 2015

Van maandag t/m maandag


Maandag 2 februari

Maandag 2 februari. Zes mooie rovers in slechts een paar uurtjes struinen. Fair Play vijfgrammer grafiet, ABU Cardinal 33, Stroft 0,10 mm NYLON en een GAE streamertje.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dinsdag 3 februari


Dinsdag 3 februari. Een uurtje ice fishing! Tussen de open plekken in het ijs een streamertje laten huppelen werkt. P&M viergrammer, ABU Cardinal 3BP, 0,12 mm NYLON en een GAE streamertje.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Zondag 8 februari


Zondag 8 februari. Een dag die anders verliep dan gepland. Aan het eind van de middag ben ik toch maar een frisse neus gaan halen met de BB1. Gewoon mooi!!!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Maandag 9 februari


Maandag 9 februari. De laatste uitvoering van de Rapier is absoluut geen tweegrammer. Minimaal een drie, maar gevoelsmatig neigt dit rappe stokkie toch echt meer naar een viergrammer. En toch voel ik me niet bekocht! Voor het vissen met ultra lichte streamertjes en lepeltjes (in combinatie met dun NYLON) is de Rapier voor mij de ideale spinhengel. Met een breeksterkte van 1,4 kg is de Stroft 0,10 mm nylon die op de spoel van de ABU Cardinal 33 zit een tikkeltje te zwaar - (breeksterkte) voor dit hengeltje. Nog dunner (diameter!) vind ik niet verstandig. Het hengeltje ken ik ondertussen als mijn broekzak, en daarom durf ik het aan om vanmiddag voor de eerste keer Stroft erop te gebruiken. Na krap twee uurtjes Rapieren ermee is mijn conclusie: FANTASTISCH! Hopelijk blijft dat ook zo. De snoek had er duidelijk zin in vandaag. Naast drie kleine exemplaren kwam ook een flink exemplaar de grasmat bewonderen. Blijft genieten dit soort korte uitstapjes, met of zonder vis op het gras.5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Peter,

Het blijft een genot om alles zo achter elkaar te lezen met de foto's en af en toe een filmpje tussendoor.

Ook geweldig om te zien dat je veel plezier heb met de hengels, molens e.d. waar je mee doet vissen.

Zelf hou ik meer van het moderne en strakkere materialen zoals hengels en molens.

Eén ding is zeker ook van je huidige Blog straalt het genot er van af.

TOP

Groet,
Gerrit

Anoniem zei

Hi Peter,

Grappig hoe je het keuzeprobleem met al die hengels omzeilt: gewoon met allemaal vissen. Zo is het elke keer weer anders.

Vanwaar overigens kies je steeds voor de streamer? Is ter afwisseling een shadje of spinnertje niet interessant?

Keep on catching!

Groet,
Bert

Peter Linzell zeiHoi Gerrit,

Dank je wel! Het sleutelwoord is: GENIETEN! Daar weet jij alles van. :-) 


_____________________________________________________


Hoi Bert,

Een traag gevist Poask/Pako of TT Pelican lepeltje is top in deze periode van het jaar. Het vissen ermee is ook heel leuk. Dat is iets wat ik zelf belangrijk vind. Nadeel van deze super kunstaasjes is de dreg. Vervangen voor een enkele haak werkt niet - bij mij - de aktie is weg. De Pelican lepeltjes gaan dan zelfs tollen. Bij andere lepeltjes lukt het soms wel om de dreg te verwisselen voor een enkele haak - met behoud van de aktie. Waarom een vis onnodig EXTRA beschadigen??? Geen dreg(GEN) op het kunstaas dit ik gebruik - hooguit (bij grote uitzondering) een fleur. 

Vissen met streamers is leuk om te doen. Alles is mogelijk, de visser bepaald wat ermee te doen. *Geen ingebouwde aktie dus!* De aanbeten op streamers zijn net zoals bij de lepel heel vaak spectaculair te noemen. Daar geniet ik ontzettend van. Een enkele haak, waarvan de weerhaak is plat geknepen - en ja natuurlijk los of mis ik af en toe een vis. Of dat met een dreg niet gebeurd zou zijn? Het maakt mij niet uit!

Op karper vis ik ook met 1 hengel en niet met 3! Nog nooit heeft het gevoel mij bekropen wat ik heb laten (gemist heb) zwemmen na een visdag. Zwemmen doen ze uiteindelijk sowieso weer. ;-)

Daarom dus! En om terug te komen bij jouw vraag; vissen met twisters etc. en spinnertjes - met een enkele haak - is ook heel leuk om te doen hoor! De streamer heeft gewoon iets meer, of eigenlijk juist iets *minder*. Daarom is vissen ermee zo leuk. Mooie hobby hebben we, en gelukkig zijn wij vissers vrij om in te vullen hoe, waarmee en waarop. :-)

___________________________________________________

Gr, Peter

Anoniem zei

Ik ben het met je eens Peter. Ben ook in het bezit van een laatste model Rapier en toen ik deze bij John ophaalde wist ik direct; dit is voor mij een 3 grammer! Helemaal niet erg want ik wilde al jaren een 3 grammer van grafiet, eigenlijk liever dan een 2 grammer. De Floret vind ik zelf geweldig maar te kort, dus een Rapier van plusminus 3 gram komt goed van pas.

Groetjes
Hans, Stellendam

Peter Linzell zei

Hoi Hans,

Leuk om te lezen dat jouw indruk van de Rapier hetzelfde is als de mijne!

Gr,
Peter