31 mei 2011

Ultra licht!

Zondag 29 mei. Eindelijk is het zover: er mag weer gericht op roofvis worden gevist. De eerste keer vissen in het nieuwe seizoen is altijd een speciaal moment. Samen met Danny ga ik om 17.00 uur de polder in op zoek naar de rovers.

Danny met de Floret en mini spinners en ik met de High five en Terrible 35 mm spinners. Baars vangen we zowel op de Floret als de High five. Maar, Danny's spinnertje met een 15 mm blaadje en een klein vliegje daar achter staat regelmatig in de belangstelling van de ruisvoorns. Een grote ruisvoorn op de spinner gevangen wordt vanavond door hem bijgeschreven. Mijn 35 mm Terrible spinner wordt door de ruisvoorns met rust gelaten, drie snoeken vinden hem wel de moeite waard.

Opvallend: de polders zijn na de aanhoudende warmte en droogte in april en mei bijna helemaal dichtgegroeid. De sloten zijn kraakhelder, dus een uitdaging om in te vissen. Als de droogte aanhoudt kan er binnenkort niet meer met de spinner gevist worden in de meeste kleine en ondiepe polderslootjes. Met de twee- en driegrammer gaat het dan nog wel, maar met de altijd aanwezige kans op snoek moet wel rekening worden gehouden. Een snoek drillen aan een dunne nylon lijn  is normaal geen probleem, maar is in een dicht gegroeid slootje niet aan te raden.


Maandag 30 mei. Danny Yuki en ik hebben de middag vrijgehouden om te vissen in de stadswatertjes. Het is vandaag de eerste officiele tropische dag van dit jaar. Heerlijk weer om buiten te zijn, maar geen goed voorteken voor de polders de komende tijd. We gaan alle drie vissen met de driegrammer en spinnertjes met een blad van 18 mm. Er staat een behoorlijke stroming in het stadswater, dat ontstaan is door het binnenlaten van water uit het IJsselmeer. Hoe dichter we bij de kleine sluis komen waar het water ingelaten wordt, hoe harder de stroming en hoe donkerder de kleur van het water. De baars kan daar gelukkig niet mee zitten want Yuki en ik vangen er samen een mooi aantal gestreepte rovers.
De kroon is een oude grote baars voor Yuki die zijn schuilplaats heeft onder een van de bruggetjes.                                                                                                        Drillen met de Flevocane driegrammer en 12% MaximaWaar de baars zich ophoudt is het voor de snoek een goed gedekte tafel. En snoek zit er! Danny en ik landen beiden een mooie snoek, en Yuki en Danny lossen tijdens de dril beiden ook nog een snoek. Blijft altijd verbazingwekkend dat zulke uit de kluiten gewassen rovers zich laten verleiden door een mini spinnertje, zeker in het diepere en brede stadswater! Om 18.00 uur zit het er voor mij op voor vandaag. De mannen gaan nog even door en vangen beiden nog een snoek, maar ook samen zeker nog 25 baarzen.

Groeten,
Peter

3 opmerkingen:

Dale Neijzing zei

Ha die Peter!

Wanneer ga je weer die karperhengels eens uit het vet halen?????
Volgens mij beheers jij die techniek ook nogal...Of ben je het al verleerd? ;-))

Groet,
Dale

Peter Linzell zei

Hoi Dale,

De karperhengels liggen naast de schaatsen te wachten op betere tijden.

De techniek verleer je niet, net als bij schaatsen!

Groeten,
Peter

Dale Neijzing zei

betere tijden of andere tijden?;-)