31 jan. 2010

Toen een echte Fair Play spinhengel nog een jongensdroom was

Oktober 1983. Naast het 'ultra lichte ' Lerc spinhengeltje van 3 tot 8 gram had ik ook een zwaardere spinhengel nodig in die tijd. Deze bouwde ik zelf, samen met mijn vader! De holglas spinhengel zal een werpgewicht gehad moeten hebben van zo rond de 15 gram. De blank was met Humbrol modelbouwverf groen gemaakt, een witte taille boven het kurk en de ogen waren met aluminium tape vastgezet en daarover heen met garen gewikkeld.


Oktober 1983

Zo benaderde de hengel in grote lijnen de echte Fair Play spinhengels die meneer Hildesheim (de vader van een vriendje van mij) in zijn bezit had. Slechts optisch, want aan zo'n Fair Play kon de hengel vistechnisch natuurlijk niet tippen. Heel af en toe mocht ik met zo'n Fair Play van meneer Hildesheim vissen. Wat een verschil!

Maar snoeken ving ik wel met mijn groene holglas spinhengel, en hoe! Spinners van Arc en Ciel, gekocht bij de plaatselijke benzinepomp, kon ik er prima op vissen. Deze spinners leken in grote lijnen op de 60 mm slanke Terrible spinners die de fa. Schreiner & Zoon verkocht.

Groeten,
Peter

Geen opmerkingen: