16 jan. 2008

Fair Play Floret

Woensdag 16 januari. Gisterochtend stond dit berichtje op m'n voicemail: "Met John Schreiner, je hengel is klaar!" De hengel waar ik vroeger als jongen van droomde, een (mijn) Fair Play Floret is klaar! Ik heb me door allerlei bochten moeten wringen, maar om 17.30 uur stond ik bij John in de winkel. Het is niet de 'standaard' uitvoering van de Floret geworden, zoals die in de winkel tussen de andere spinhengels onder het plafond hangt. Overigens is die ook heel mooi met zijn groene wikkelingen en bronskleurige taille.Voor de taille heb ik niet brons maar goud gekozen. Onder en boven de taille zijn dunne gouden biesjes aangebracht.


Mijn Floret is zwart gewikkeld, net zoals de twee Spinmatics waar ik de trotse bezitter van ben De nickel titanium geleideoogjes doen door hun spiraalvorm denken aan de oogjes die vroeger op mijn korte volglas spinhengeltjes zaten. Toen vissen met de spinner nog echt een avontuur was en alles nog ontdekt moest worden.


De handgemaakte bus met een centerpen sluiting.


De Floret in vol ornaat. Een kort en kittig hengeltje, dat zijn naam (schermdegen) eer aandoet. Nu ik bijna 40 ben is mijn jongensdroom alsnog uitgekomen, en is vissen met de spinner (net zoals het in mijn jeugd was) weer opnieuw een avontuur geworden.

Groeten,
Peter

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige hengel peter,
ik heb de rapier met nt ogen, ligt bij mij op de kast in de kamer, klaar voor direct gebruik. Hoe lang is de floret ?
groet René

Peter Linzell zei

Dank je René,

Ik ben er ook erg blij mee! Van een Rapier durf ik niet eens te dromen. ;-) Echt een mooi hengeltje wat jij op de kast hebt liggen. De Floret is 153 cm lang.

Groeten,
Peter

Anoniem zei

Hoi Peter,

Wat een juweeltje ! Erg mooi die kleurencombinatie zoals jij die hebt gekozen. Dat wordt genieten in de polder.....
Ik heb onlangs weer eens kunnen vissen en een 60-er kunnen vangen aan de 10-grammer met 45 mm terrible spinner.

Groet, Frederik

Anoniem zei

Hij ziet er heel mooi uit Peter, heel mooi!

Ap

ronald zei

beste peter.

allereerst wil ik even zegen dat ik het knap vind hoe je al een paar jaar deze site schitterend bijhoud.
ik vis zelf al een aantal jaren met schreiner hengels,
van rapier tot aan 16 gram. mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar de 5 grammer spin grafiet,
die ik een speciale alfa groen gespoten versie bezit.
ik hoop dat je net zoveel plezier zult hebben van je 3 grammer als ik van mijn 5. de laatste tijd lees ik voornamelijk op je site dat je vist met glas, ik heb
zelf ook nog een 8 grammer cobold uit de jaren zestig, genaamd een king glass (gemaakt aan het leidse plein) mijn vraag is of je ook een king glass in bezit heb, want het is heel speciaal om mee te vissen.

groetjes ronald

Peter Linzell zei

Hallo Ronald,

Na een aantal jaren niet met Fair Play hengels gevist te hebben, doe ik dat sinds eind 2006 weer met veel plezier. Datzelfde plezier beleef ik aan het bijhouden van Struinen door de polder. Leuk om te lezen dat jij dat waardeerd.

Waarom mijn voorkeur uit gaat naar hengels van glasvezel? Het is het gevoel. Al moet ik toegeven dat John dat gevoel met zijn grafiet hengels weet te benaderen.

Een Glass King spinhengel heb ik niet in mijn bezit. Maar ik kan me voorstellen dat daarmee vissen speciale gevoelens opwekt.

Groeten,
Peter