6 jun 2013

Woensdag 5 juni













Wat is er mooier dan de laatste twee uurtjes daglicht  op een dag met stralend weer af te sluiten achter de penhengel?  Het licht uit doen in de polder, noem ik dat ook weleens. Op een voerplekje gemaakt van kuikenopfokkorrels werd gevist met een cocktail van twee maden en twee maiskorrels. Een  langstelige Drennan Super Specialist haak maat 6 is mijn favoriete haak daarvoor. Met twee karpers op de onthaakmat, een geslaagd avondje penvissen.

Groeten,
Peter


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi molen hoor die Penn op de penhengel, maar je hebt toch ook nog een Daiwa liggen in dezelfde klasse, of heb je die verkocht ?
Uiteraard heeft een hengel een zachte en harde kant, dus afhankelijk waar of je met molen of reel vist zal je hengel dus iets zachter of harder aanvoelen.
De oplossing hiervoor zou misschien een blank van shimano kunnen zijn, die hebben ovale blanks op sommige modellen. Andere oplossing zou kunnen zijn om een hexagraph blank van Bruce en Walker te gebruiken, die hebben waarschijnlijk geen zachte or harde kant. Zijn wel heel duur die hexagraph hengels, maar worden nog steeds gemaakt.

Groeten
Otto

Anoniem zei

@otto

Je kunt ook een blank trekken dan is er ook geen harde of zachte kant
De hexagraph is mooi om te zien maar erg onbetrouwbaar qua tc
Hiernaast heeft elke hengel een specifieke harde/zachte kant komt door de degene die de hengel maakt

gr jerry

Ps ik merk weinig er van dat de hengel een harde kant die verloopt

Anoniem zei

De harde of zachte kant is vaak alleen te bepalen met een kale blank.
Bij sommige blanks is het zelfs vrij moeilijk omdat ze soms een vrij stijve onderkant hebben. Inderdaad is het moeilijker om de harde of zacht kant te bepalen als de hengel is afgebouwd. Je moet tevens een eendelige blank hebben en de harde of zachte kant goed aftekenen als je de blank gaat snijden. Sommige blanks worden tweedelig geleverd door de leverancier zonder indicatie, dan wordt het wel een moeilijk verhaal en kan de harde of zachte kant op het topdeel anders lopen dan in het achterdeel.
Bij echte holglas hengels is het vrij gemakkelijk om de harde of zachte kant te bepalen, zelfs na de afbouw kan je wel degelijk verschil merken. Bij sommige amerikaanse blanks welke ik bij mudhole in florida bestel is het wat moeilijker omdat deze carbon blanks erg stijf zijn en bij de tweedelige versie er geen indicatie is (blanks van St.Croix o.a.)

Groeten
Otto

Anoniem zei

@Jerry, een blank trekken heb ik nog nooit van gehoord, blank worden gemaakt van platte stukken carbon welke om een metalen staaf worden gewikkeld.
Alleen volglas wordt zo niet gemaakt, maar dat wordt alleen nog maar gebruikt voor big game hengels.

Hoe werkt dat blank trekken dan bij holle hengels ?