16 aug 2012

Heet!


Woensdag 15 augustus. Het belooft een hete dag te worden vandaag. Er is zelfs tropische warmte voorspeld. Voor de zonaanbidders onder ons fantastisch, voor de roofvisser in de polder is deze voorspelling een stuk minder mooi.












Vanmorgen om 6.45 uur staat Raimond hier voor de deur. Rond de klok van 7.00 uur staan we met onze Mosquito's 0LV al in de polder. Tot een uur of 12 geef ik ons de beste kansen op vis, daarna zal het vast en zeker stilvallen met de activiteit onder water.
















Mis! We hebben de gehele dag door lekker gevangen, en in de middag nog even een bakkie koffie gedronken bij Cor Spinhoven. Na de koffie op weg terug naar de polder gaf de temperatuurmeter in de auto  zelfs even 29 graden aan.






In de ochtend en het begin van de middag bracht Raimond met de VGS SddP streamer 4 snoeken op de kant. Hij loste er ook nog 2, waarvan 1 echt hele grote! Ik had een volger en een misser van snoek en ving een paar baarsjes op de Traditional Pelikaan lepel en kleine spinnertjes.






Tijdens het warmste deel van deze dag vielen de aanbeten van snoek stil, de baars had er geen last van. Onze spinnertjes werden geregeld tot stoppen gedwongen. We besluiten daarom door te vissen!

Een verfrissende regenbui doet de hoofdpijn bij mij verdwijnen. Het koelt lekker af, en zelf ook een snoek op deze visdag bijschrijven zou leuk zijn. De SddP streamer zou daarvoor misschien de beste keus zijn, maar ik besluit om het Suikerklontje, een kleiner broertje van de Suikerspin streamer een kans te geven.








De Suikerspin heeft zich bewezen als snoekenverleider, maar dat wil niet zeggen dat de mini uitvoering dat ook doet. Getest moet dat ding sowieso een keer, en waarom niet vandaag. De actie blijkt bijna gelijk aan de Suikerspin, alleen blijft het Suikerklontje aan de oppervlakte. Een enkele BB loodhagel op het dunne staaldraadje blijkt genoeg om het streamertje dieper te laten zwemmen. Top, en dat het een vanger is werd daarna door twee gelande snoeken bewezen!

Groeten,
Peter


1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Peter ,

Was weer een mooi dagje met veel kromme hengels !Leuk man !
Ennuh , doe mij ook maar een doos suikerklontjes :) , wat gaan die mooi !
Nou , prettig weekend he !

Groeten Raimond