20 aug 2013

Genieten in de polder


Als er een foto in het woordenboek naast het woord spinhengel zou staan, dan zou dat zonder twijfel een afbeelding van een Mosquito LV zijn. Niet voor niets heb ik de complete LV serie aangeschaft, een rib uit m'n lijf, maar iedere euro meer dan waard.

Wie wat bewaart die heeft wat, en naast de Mosquito's, The Edge en Spirit of Amsterdam, ben ik de trotse bezitter van een splitcane BB1, twee Fair Play Spinmatic vijfgrammers en (de beste spinhengel in zijn tijd!) de gele tiengrammer. De BB1 en Fair Play's vergelijken met de Mosquito's is onmogelijk! Appels vergelijk je toch ook niet met peren?







Voortaan altijd een spinstangetje monteren...


Wel is het leuk om af en toe te vissen met de toppers van weleer. Vorige week zondag samen met John van Gameren met de BB1-tjes, en kleine spinnertjes.






Op de Spinmatic, 0,15 mm Maxima en een Tradional Pelikaan lepeltje


Gisteren ben ik met Raimond de polder in geweest, en was de Spinmatic aan de beurt. Raimond viste uiteraard 'gewoon' met zijn Mosquito 0LV.




Vergeet ik bijna nog te vermelden dat de afgelopen week een ongeviste 1 lbs penhengel uit Schiedam naar Monnickendam is verhuisd. Oude liefde roest niet, ook al weet je soms beter. Genoeg stof tot schrijven dus...

Groeten,
Peter

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Peter,

1 ponds penhengel? De fairplay special light toevallig?

Ben benieuwd...

Groet,
Bert